25.2 C
Campulung Muscel
16/04/2024

Între un tricou şi o brichetă împărţite alegătorilor, Ţâroiu l-a lăsat fără furtun pe lucrătorul de la salubritate Baia de mulţime PSD-istă, încheiată cu o gustare cu 60 de mititei!

Prima acţiune electorală, având „logistica” asigurată – Târgul de Florii, dislocat pe bulevard – a bifat-o PSD Câmpulung, care a dat startul băilor de mulţime, sâmbătă, 20 aprilie 2019. „Îmbăierea” nu s-a produs cu mâna goală, căci social-democraţii oferiţi voluntari pentru acţiunea din week-end au purces la luptă cu daruri pentru alegători. Cine s-a aflat pe itinerarul grupului condus de primarul Liviu Ţâroiu şi viceprimarul Mărgărin Blidaru s-a ales cu un tricou, o brichetă, o cutie generoasă de chibrituri, odorizant de maşină, cu mesajul adoptat de PSD pentru această primă campanie electorală din 2019. Plimbarea matinală a început în târgul de la Voineşti, unde ai noştri au însoţit-o pe candidata la europarlamentare, Gabriela Zoană, sosită în zona noastră, pentru a se promova electoratului muscelean. La Câmpulung, însă, s-au achitat de sarcina atragerii votanţilor, cu o atenţie şi o poantă marca Liviu Ţâroiu, membrii de partid locali, între care i-am remarcat pe Mugurel Minciună, Victor Bână, Ionel Dumitrache, Ion Iliescu, Gabriel Neacşu, Maria Alexandru, Nicolae Albescu şi alţi câţiva seniori ai organizaţiei municipale, cu timp de colindat zonele din municipiu cu cel mai consistent vad într-o sâmbătă dimineaţa. Aşa cum este Piaţa Centrală, unde PSD-iştii au găsit cetăţeni amatori de orice era gratis. După ce au străbătut Piaţa şi Parcul Jurământului, următoarea oprire a fost Grădina Publică, unde politicienii n-au prea avut cu cine să socializeze, graţie atracţiei de pe bulevard. Din parc, alaiul a pornit, strategic, în urcare pe Republicii, căci cine nu adulmeca grătarele şi ceaunele aburind de sub tei se dezmorţea la o plimbare pe partea însorită a bulevardului. În capăt, la Casa de Cultură „Tudor Muşatescu”, unde fusese scoasă la treabă maşină de curăţenie stradală, Ţâroiu nu şi-a putut reţine o mică demonstraţie de prim gospodar al urbei, pentru câmpulungenii care, evident, s-au oprit să contemple acţiunea. Mai ales că aveau ce aveau ce contempla. Primarul, stropind trotuarul cu furtunul maşinii de curăţenie, care a împrospătat aerul dimineţii cu o briză răcoroasă şi uşor parfumată. Atât cât s-a putut simţi între mirosurile de pastramă, tochitură şi mititei, cărora „trupeţii” nu le-au putut rezista, predându-se la o terasă, pentru a-şi potoli foamea după atâta mişcare. În timp ce colegii ocupau masa, în aşteptarea celor 60 de mititei, ca să ajungă, pe Mărgărin Blidaru l-au lăsat să se ocupe de comanda de bulz (şase bucăţi, pentru consum personal). „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!