10.7 C
Campulung Muscel
26/05/2024

Liviu Ţâroiu dezinformează că staţia de măsurare a calităţii aerului este în SEAP

Subalternii de la Investiţii susţin că sunt în faza de studiu al pieţei, nicidecum nu s-a ajuns la cereri de oferte de la furnizorii de astfel de echipamente

plozia de pe fosta platformă ARO, unde mii de tone de deşeuri cu cianuri au fost cuprinse de flăcări, un întreg oraş a respirat substanţe toxice, despre care, nici până la momentul acesta, nu ştim ce efecte au avut asupra sănătăţii noastre. Indiferenţa comunităţii face să se piardă pe mâna ei o investiţie ce a tot stat bâlbâită pe masa Consiliului Local şi anume investiţia pentru achiziţionarea unei staţii de măsurare a calităţii aerului, care să ne arate cu ce ne confruntăm. Dar, în loc să ne îngrijim sufletul, mai bine ni-l hrănim cu diverse activităţi care consumă degeaba banul public, ce au fost finanţate an de an, fără niciun beneficiu.

Evenimentele de acum doi ani au dus la suspiciuni în ceea ce priveşte gradul de poluare a municipiului intoxicat cu fumul care nu s-a risipit încă din minţile acelor oameni care trăiesc cu speranţa responsabilizării comunităţii şi că va avea la căpătâi o autoritate care va şti unde, când şi cum va fi împărţită agoniseala întregii societăţi. Până atunci, ne mulţumim cu ce avem. După doi ani, s-a prevăzut în primăvara anului curent o sumă de bani, care va fi folosită în scopul achiziţiei unei staţii de monitorizare a nivelului de poluare. La ultima şedinţă de Consiliu, în buimăceala de primari, viceprimari pe care îi avem, totuşi, s-a reamintit să intre în discuţie şi acest subiect. Bogdan David a fost curios ce paşi s-au făcut pentru achiziţionarea staţiei de măsurare a calităţii aerului, întrebarea fiindu-i adresată lui Liviu Ţâroiu.

Răspunsul acestuia a fost cât se poate de scurt: „Am băgat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice oferta pentru solicitare de staţie. N-am primit până acum nici o ofertă de la nimeni.” În realitate, la momentul actual, în Primărie se face un studiu de piaţă, ce constă în oferte, adică se studiază cât de rentabilă va fi achiziţia în funcţie de diversele caracteristici, precum calitate-preţ, pentru că prevederea bugetară există, chiar dacă aceasta nu acoperă întreaga suma, după ce se va stabili care staţie va fi cumpărată, în rate, se vor achita toţi banii firmei producătoare.

După ce va fi realizată achiziţia, pentru că e o achiziţie directă, fără licitaţie, pe site-ul licitaţiilor, aceasta va apărea la secţiunea lista notificărilor de cumpărări directe.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!