4.8 C
Campulung Muscel
03/03/2024

Bătaie cu topoare între două familii

Scandal cu bâte şi topoare la Davideşti. Mai mulţi săteni s-au războit într-un conflict care tot continuă de opt ani, iar unul dintre cei implicaţi i-a înfipt un topor în parbriz unui alt bărbat. Şoferul a reuşit să scape, iar agresorul a ajuns la spital. Înainte de a lovi cu arma albă, a spart un geam cu pumnii. Totul a început marţi, la prânz, când Viorel Oscoboiu, de 45 de ani, a plecat să-şi ia concubina de la o rudă din apropiere. Deşi se afla la volanul unei autoutilitare, bărbatul a fost atacat cu pumnii de vecinul său, Florin Molfea, de 26 de ani. A scăpat teafăr, dar, la întoarcerea spre casă, Florin şi fratele acestuia s-au năpustit asupra maşinii aflate în mers cu un topor şi cu o bâtă. Cei doi concubini, care au văzut moartea cu ochii, povestesc că, de opt ani, ei n-au mai ieşit pe jos din curte. Marţi, la ora 13.00, au fost la un pas să fie omorâţi, în timp ce se îndreptau spre casă cu o autoutilitară.

„S-a repezit şi a înfipt toporul în parbriz”

„Când am plecat s-o iau pe soţie de la câteva case distanţă, m-a atacat Florin cu pumnii. Mi-a spart geamul maşinii. Mi-am continuat drumul, mi-am luat nevasta şi, la întoarcere spre casă, băiatul ăsta, cu fratele lui, era în mijlocul străzii, mă aşteptau. Nu putusem să sun înainte la Poliţie, că nu aveam telefonul la mine. Eram în mers. Am luat dreapta de volan, să nu dau peste el, dar acesta s-a repezit şi a înfipt toporul în parbriz, iar celălalt a dat cu bâta. Au vrut să mă omoare, fără să le zic ceva.”, a declarat Viorel Oscoboiu, de 45 de ani.

„Mi-e teamă să mai stau aici” 

Concubina acestuia, Ecaterina Ursu, de 44 de ani, povesteşte ce clipe de groază a trăit: „Veneam înspre casă de la sora mea, să anunţ Poliţia, că îl încăieraseră pe soţul meu. Cei doi fraţi, Cătălin şi Florin Molfea, erau în mijlocul străzii, ţipau că ne omoară, că ne bagă în pământ, să nu mai stăm în satul ăsta. Ei se răzbună pentru nepotul şi unchiul lor, cu care am avut un conflict. Nu îl mai suportă pe soţul meu, vor să-l mute cu casă cu tot. Au dat cu toporul în geam în dreptul soţului. Eu zbieram. Mi-e teamă să mai stau aici, că s-au jurat că vin şi mă omoară, dacă nu plec. Eu, opt ani, am stat sechestrată în curte, n-am putut să ies nici cu copilul să-l duc la grădiniţă, nu pot să ies la surorile mele, care stau la câteva case de mine. Până acum, circulam cu maşina. Acum, nu mai putem să ne deplasăm pe drumul public în niciun fel. Ajutaţi-ne, că ne omoară!”

S-a rănit când a dat cu pumnii în parbriz

Acasă la Florin erau câteva persoane, care ne-au spus că acesta a ajuns la spital. „Florin şi-a tăiat venele în cioburi şi l-a luat ambulanţa la spital. Nu ştim ce s-a întâmplat”. Potrivit lui Samir Dallou, medic la Spitalul Racoviţa, care i-a acordat îngrijiri medicale lui Florin Molfea, pacientul era rănit superficial: „E vorba de un bărbat în vârstă de 26 de ani, care s-a prezentat la Urgenţe, adus de o ambulanţă, cu o plagă minoră pe antebraţul drept. A fost toaletat, pansat, cu recomandare de tratament. A povestit că a căzut şi s-a tăiat cu geamul”. Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz. Pe numele lui Florin Molfea a fost întocmit dosar penal pentru distrugere. El riscă să ajungă după gratii. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!