10.7 C
Campulung Muscel
27/05/2024

Victimă a accidentului rutier de acum o lună, un câmpulungean a fost salvat de un medic piteştean

Tânărul de 21 de ani, din Câmpulung, care a fost victima unui accident rutier, pe 16 februarie, pe DN 73, la ieşirea din municipiu spre Valea Mare Pravăţ, a fost externat. Ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, cu şanse minime de supravieţuire, câmpulungeanul a fost salvat de la moarte de dr. Alexandru Stoian, singurul chirurg toracic din Argeş.

„De 5 ani, de când lucrează în judeţul Argeş, în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, medicul Alexandru Stoian a reuşit să se remarce prin intervenţii în premieră şi salvarea a nenumărate vieţi. Este singurul chirurg toracic din Argeş, venind şi în sprijinul pacienţilor din Vâlcea, acolo unde nu există o astfel de specialitate. Printre cele mai recente satisfacţii profesionale ale doctorului Stoian se numără şi salvarea unui pacient în vârstă de 21 de ani, ajuns la Spitalul Judeţean, la jumătatea lunii februarie, prin transfer de la un alt spital din Argeş. Deşi şansele de supravieţuire ale tânărului, victimă a unui accident rutier, erau aproape nule, medicul de la Spitalul Judeţean din Piteşti a reuşit să îi salveze viaţa. Un aport în acest sens îl au şi specialiştii din ATI, acolo unde pacientul a fost spitalizat iniţial. La începutul lunii martie, tânărul a fost externat.”, ne-a declarat Cristina Cazacu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti.

Pe 16 februarie, cu puţin timp înainte de miezul nopţii, Mihai P., de 21 de ani, din Câmpulung, care conducea un Logan pe DN 73, într-o curbă la dreapta, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi a ajuns pe contrasens. Acolo s-a lovit frontal cu un Opel conduc de Alexandra N., de 19 ani, din Bughea de Sus. În urma impactului violent, tinerii au rămas încarceraţi între fiarele maşinilor. În Logan erau cinci pasageri, inclusiv şoferul, iar în Opel, conducătoarea auto şi o prietenă de-a ei. Şoferul Loganului, tânărul de 21 de ani a fost preluat de la Spitalul Municipal Câmpulung de către un echipaj SMURD de terapie intensivă mobilă şi transportat inconştient şi cu politraumatisme la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!