8.5 C
Campulung Muscel
03/03/2024

Lucaciuc vrea să reconstruiască Teatrul de Vară demolat

Joi, la Câmpulung, în sediul deţinut de Consiliul Judeţean Argeş, de pe strada Fraţii Goleşti, a avut loc o conferinţă de presă a UNPR Câmpulung, la care au participat atât membri din partidul condus de Ion Lucaciuc, la nivel local, cât şi membri ai PPDD Argeş. La întâlnirea cu presa au participat deputatul UNPR Iulian Cristache şi preşedintele PPDD Argeş, Marian Fulga. Au fost atinse subiecte de interes naţional, dar accentul a fost pus pe evenimentele locale. Punctul central a fost tot problema Casei de Cultură „Tudor Muşatescu”, pentru care deputatul UNPR a făcut o interpelare. 
 

Lucaciuc crede că Ţâroiu va trage sfori ca să obţină avizul de la Cultură pentru parcare

 
Ion Lucaciuc, preşedintele UNPR Câmpulung, deputatul Iulian Cristache şi preşedintele PPDD Argeş, Marian Fulga, au fost cei care s-au prezentat în faţa presei locale cu ocazia conferinţei de presă organizate joi. Ion Lucaciuc a ţinut să specifice faptul că alături de progresişti se află şi şeful PPDD-iştilor de la judeţ, pentru că, pe 29 iunie, a fost încheiat protocolul de fuziune prin absorbţie cu PPDD-ul. A afirmat că UNPR este un partid al uşilor deschise şi se adresează tuturor celor care vor să facă politică, indiferent dacă sunt de stânga sau de dreapta. Subiectul principal al conferinţei l-a constituit problema Casei de Cultură „Tudor Muşatescu”, dar şi a parcării din incinta acesteia. Fostul consilier local a afirmat că autorităţile s-au autosesizat şi în curs este o anchetă a Poliţiei. Faptul că teatrul de vară a fost demolat a fost o altă problemă semnalată de acesta. „Îngrijorător este că factorii de decizie, Executivul din Primărie, neaşteptând să se termine ce se întâmplă acolo, s-au apucat să demoleze fostul teatru de vară, în vederea amenajării acelei parcări, lucrare pe care am stopat-o, sesizând Inspecţia în Construcţii şi Inspectoratul de Cultură, pentru că legea nu permite să faci alte construcţii într-o zonă protejată. Îngrijorător este faptul că, în loc să-şi asume greşeala, continuă pe ideea că vor face acea parcare, inclusiv că vor obţine şi acel aviz de la Inspectoratul Culturii.”, a declarat Ion Lucaciuc. Acesta consideră că, dacă se va obţine avizul de la Cultură, se va face în mod ilegal, din moment ce legea spune că nu te poţi apropia 100 de metri în perimetru de construcţii. „Va trage nişte sfori ca să obţină acest aviz. Am discutat şi cu câţiva consilieri, să iniţiem un proiect de hotărâre, ca pe acel teren să nu se construiască nimic altceva decât un locaş de cultură. Eventual, să se refacă acel teatru de vară, cu scenă, în care să aibă loc spectacole în aer liber, aşa cum era altădată, să dăm şi valoare municipiului.”, a fost de părere Ion Lucaciuc. Bineînţeles că nu a uitat de litigiul pe care Ministerul îl are cu firma care a lucrat la Palatul Culturii şi vrea ca mai mulţi consilieri să iniţieze un proiect de hotărâre, prin care Executivul să acţioneze în instanţă Ministerul Culturii şi ceilalţi factori implicaţi în procesul de reabilitare, cu obligaţia de a face, eventual, să ceară şi despăgubiri pentru faptul că nu s-a putut folosi acest imobil timp de peste zece ani.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!