11 C
Campulung Muscel
01/03/2024

Musceleanul Dan Niculescu, fotograf al vedetelor din România!

Totalitatea valorilor materiale şi spirituale pe care le poate da un municipiu stă în cultura. Şi în ediţiile precedente v-am făcut cunoscută povestea multor tineri talentaţi în mai multe domenii ale artei. Adolescenţi care preferă să îşi ocupe timpul cu activităţi frumoase, care, într-o bună zi, vor face cunoscut acest oraş cu numele lor.

Dan Niculescu, elev al Liceului Teoretic „Dan Barbilian”, are 17 ani şi este pasionat de fotografie. Pasiunea sa a început de la vârsta de 15 ani. „Totul a început când am primit de ziua mea un aparat foto compact. M-am bucurat enorm, aşa că am început să îl pun în practică. Pe atunci, făceam poze la peisaje, flori, animale, acum nu îmi mai place acest lucru, în schimb, îmi place să lucrez cu oamenii.”, a declarat acesta.

Odată captivat de ceea ce poate să îi ofere un aparat foto, experimentând diverse cadre cu diverse teme, s-a ambiţionat ca să-şi procure un aparat profesionist. „Acum fotografiez cu un aparat foto dslr, care mi-a schimbat total ramura, subiectele de dinainte nu îmi mai plac, acum prefer să cunosc oameni, să le aflu povestea şi să o transpun printr-o şedinţă foto.”, a declarat Dan Niculescu.

Pentru că fiecare artist în devenire se inspira şi apreciază, la rândul său, alţi artişti, Dan Niculescu preferă anumiţi fotografi pe care acesta îi consideră modele de urmat. Printre aceştia se numără: „Edward Aninaru, un fotograf român care a ajuns să lucreze cu artişti naţionali şi internaţionali, şi Katernia Plotnikova, un fotograf din Rusia, despre care nu am cuvinte suficiente să spun cât îi iubesc stilul şi viziunea.”

Perseverenţa, pasiunea pentru fotografie i-au adus şi succes, chiar la această vârstă fragedă de numai 17 ani, a reuşit ce alţi fotografi nu reuşesc atât de repede pe cât şi-ar imagina. Un proiect i-a adus faimă şi a devenit deja un nume în rândul vedetelor, care îl solicită pentru diverse şedinţe foto.

„În momentul de faţă, am încheiat prima jumătate a proiectului meu actual „A By Dan Niculescu”, A de la artist. Este vorba de şedinţe foto cu artişti din România, în colaborare cu designeri (Denis Predescu, Mihher, Men`s Club) make-up artişti (Stan Ovidiu) şi hair stylişti (Francis Mihai).”, a declarat Dan Niculescu.

Şedinţele au avut loc în Bucureşti, printre vedetele pe care acesta le-a fotografiat se numără Mircea Eremia, Melinna şi Kaira. Această experienţă s-a finalizat prin ocazia de a vedea munca din spatele unui videoclip. „Am fost prezent la filmările noului single „Mă dor ochii, mă dor” al Sandrei N, musceleanca cu care ne mândrim, unde am făcut pozele de making-of. Acum sunt nerăbdător să continuu cu a doua parte a acestui proiect, care se va desfăşura tot în capitală, la sfârşitul acestei luni, în diferite locaţii, cu artişti minunaţi, nu vreau să dezvălui numele lor. Vă spun că sunt nişte artişti pe care îi admir de foarte multă vreme şi mă bucur că au acceptat să facă parte din proiectul meu!”, a declarat acesta.

Proiectele acestuia nu se opresc aici, are deja planul făcut pentru şedinţele foto ce vor avea loc în municipiu.

Ca să îl cunoaştem mai bine, Dan Niculescu se caracterizează ca fiind un om ca oricare altul, cu calităţi şi defecte, o persoană sociabilă şi promptă, care nu se gândeşte de două ori înainte de a face ceva ce îşi doreşte. Dacă îşi propune un lucru, îl duce la bun sfârşit. Defectul lui rămâne încrederea, uneori, exagerată în oameni. 

Pe lângă această ramură a artei, fotografia, prin care acesta doreşte să continue mai departe, se pare că printre alte pasiuni se mai regăseşte şi desenatul şi vrea să îl perfecţioneze. După Bacalaureat o să dea admiterea la Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, la Secţia Design vestimentar. Timpul liber de care mai reuşeşte să dispună şi-l petrece editând fotografiile de la diferite şedinţe foto şi le planifică pe următoarele, îşi vizitează rudele şi iese cu prietenii. Vara aceasta, a călătorit foarte mult, la mare, la munte, unde a fotografiat peisajele pe care le-a întâmpinat pe toată perioada.   

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!