8.5 C
Campulung Muscel
03/03/2024

“Moare fotbalul, moare Câmpulungul”

Sendi Popovici, promovat director tehnic al echipei de fotbal – sportul-rege, care nu se poate compara, să zicem, cu jocurile de noroc, cel mai practicat sport la Câmpulung – s-a dat de ceasul morţii, în public, că toate articolele publicate pe acest subiect de Evenimentul Muscelean nu conţin niciun sâmbure de adevăr. Cum să fie adevărate? Că nu se bazează decât pe actul constitutiv şi statutul Asociaţiei Club Sportiv „Muscelul 2015 Câmpulung”, pe hotărârea judecătorească de înfiinţare a asociaţiei, pe informaţiile publicate pe site-urile Ministerului Finanţelor Publice şi Federaţiei Române de Fotbal, pe hotărârile Consiliului Local şi contractele de asociere. Ce fel de ziarişti se blindează de un munte de documente când scriu? Nişte „mincinoşi”, care vor să distrugă Câmpulungul, cum eram acuzaţi de primarul de tristă aducere aminte de fiecare dată când privim către catastrofa lăsată moştenire, la capătul a trei mandate, care seamănă izbitor cu perioada ARO post-revoluţie. 

În “viesparul” numit Câmpulung, populat parcă de prea mulţi lingăi cu limbile târâş în faţa oricărui purtător de funcţie, dacă îndrăzneşti să te legi de buzunarele hulpave în care se afundă, deloc din întâmplare, bucăţi generoase rezultate din scurmatul grămezii, ai parte de veninul protectorilor şi ai celor care dau, şi ai celor care primesc. În cazul fotbalului, unde angajaţii sub sigla DNA, care, ca să-l cităm cu maximă corectitudine pe Sendi Popovici, „în România, dau fiori numai când se aud cele trei iniţiale” – dar lui n-are de ce să-i fie teamă – ar lămuri ceaţa unor cheltuieli, numărul de menestreli şi bocitoare „dezinteresate” este mai mare decât credeam. Şi, curios, sunt cam aceiaşi, care, acum doi ani, acuzau Evenimentul Muscelean că se leagă de bietul afacerist, curat ca floarea de crin, din curtea căruia s-au înălţat spre cer, timp de nouă ore, limbile de foc otrăvite, al căror parfum toxic nici n-a cutezat să atingă staţia de aer a Agenţiei de Mediu! Exact ce am păţit acum doi ani se repetă astăzi. La capătul unei munci de documentare cu tragere de inimă, care a presupus strângere de documente solicitate tuturor instituţiilor cărora ne puteam adresa, am prezentat nenorocirile constatate la o ocheadă de Garda de Mediu, unde talmeş-balmeşul moldovenesc de otrăvuri, unele necunoscute, neavând măcar etichete pe ele, era regula. Ce-au mai sărit Tofan şi lătrătorii plătiţi de el să acuze Evenimentul Muscelean de şantaj, alungarea unui investitor onest şi distrugerea Câmpulungului! Ce-a mai jelit corul ticălos înainte ca moldoveanul să-şi ia tălpăşiţa şi să ne lase cu câteva mii de tone de moarte garantată!  

Unde sunt gargaragiii şi postacii care au sărit ca pitbull-ii la gâtul ziarului care a tulburat business-ul liniştit şi nociv al unuia care găsise Tărâmul Făgăduinţei la Câmpulung? S-au specializat în fotbal. Ce tragedie locală cu dimensiuni internaţionale, graţie deşertării în mediul virtual a oricărei bazaconii care străbate goliciunea cutiei craniene a celui dependent de FB, a declanşat ziarul cu a sa campanie anti-fotbal! Asta au înţeles directorii Popovici şi Lulea, care, mizând pe coarda sensibilă a microbistului ţinut în sevraj câţiva ani după dispariţia din peisaj a sugativei ARO Câmpulung (sursa de îmbogăţire a multora), s-au lamentat jenant că ziarul a început o campanie împotriva echipei. Nu vrem să apelăm la prejudecata că fotbalul nu prea se pupă cu sala de lectură, dar, dacă citeau cu atenţie tot ce s-a publicat, puteau dormi liniştiţi că respectiva campanie invocată de Popovici priveşte strict cele două asociaţii beneficiare de miliarde de la buget. Asociaţii în care, din informaţiile şi documentele pe care le deţinem, el şi Lulea nu sunt membri. Nu echipa, nu fotbalul, care pot exista la Câmpulung cât pământul! Dar ca o activitate privată, susţinută din banii asociaţiei, din banii atâtor afacerişti iubitori de fotbal, fără nicio leţcaie de la bugetul local. 

Popovici a luat-o rău pe arătură, când a amestecat politicul în povestea relatărilor din Evenimentul Muscelean. Tocmai el, ai cărui jucători, jumătate dintre ei, i-au făcut galerie lui Iohannis la mitingul ACL, în campania pentru prezidenţiale! Iar Lulea a avut îndrăzneala să afirme că n-a fost nimic premeditat, când ăia s-au dus organizat, cu „logistica” de făcut gălăgie pe stadion, „întâmplător” asupra lor, pe când se aflau la „Iepuraşul” la o cafea!        

Clar lucru, e ceva în atmosferă, de ne-am tâmpit într-un asemenea hal! În loc să-l susţii pe cel care îţi arată că un nemernic te otrăveşte, pe tine şi ai tăi, în loc să susţii ideea de corectitudine în drămuirea puţinului ban public, câştigat cu greutate de majoritatea localnicilor, îl dai de toate gardurile pe cel care cutează să deschidă ochii orbiţi de ignoranţa care a separat Câmpulungul de lumea civilizată.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!