11 C
Campulung Muscel
01/03/2024

Vicele se ţine de cuvânt faţă de nemţoaicele partenere ale Anima

Asocierea cu Anima a Municipiului Câmpulung a fost şi va rămâne un subiect destul de delicat atât pentru musceleni, cât şi pentru administraţia locală. Unii văd cu ochi buni această asociere, iar alţii nu văd decât câini pe străzi şi o situaţie pe care Anima nu a fost în stare să o gestioneze. Cu toate acestea, aleşii locali au acordat încredere asociaţiei şi au semnat, luna trecută, încă un acord de prelungire a contractului, până la sfârşitul lunii noiembrie. A fost stipulat acest termen, pentru ca Anima, în colaborare cu fundaţia din Germania, să poată să finalizeze lucrările la noul adăpost situat la graniţa cu comuna Godeni, pe izlazul de pe Valea Unchiaşului. 
 

Drumul a fost pe jumătate pietruit

Până acum, doar Primăria Câmpulung s-a ţinut de cuvânt şi a început să lucreze la utilităţile promise. Săptămâna trecută, au fost trimise utilajele pentru a construi o cale de acces. A fost nivelat terenul şi au fost aduse şi câteva transporturi de piatră de calcar. Iniţial, aleşii locali au vrut să semneze noua asociere până când lucrările la noul adăpost vor fi finalizate, dar şi-au dat seama că Anima şi nemţii ar fi putut să întârzie lucrările vreo doi ani. Astfel, au dat ca termen de execuţie 30 noiembrie, dată la care va expira şi termenul de asociere. Cel mai vehement a fost Iustinian Stănescu, cel care în cadrul ultimei şedinţe de Consiliu a găsit un nou prilej de a se manifesta împotriva asociaţiei câmpulungene. „V-aş propune să dăm şi un termen, nu numai până la terminarea construcţiei. Ăsta nu e termen. Terminarea poate să fie peste un an, peste două luni, peste 10 ani. V-aş propune termenul de asociere să se prelungească până la construirea noului adăpost de câini, şi anume: data de… şi stabilim de comun acord data. Că este 31.12.2015, că e 31.08.2015, haideţi să stabilim o dată.”, a fost intervenţia lui Iustinian Stănescu. Această propunere a fost acceptată de ceilalţi consilieri, iar vicele Liviu Ţâroiu a amintit că termenul de execuţie al lucrărilor este 30 noiembrie. Tot Stănescu a fost cel care a dorit să se consemneze că asocierea se face între municipiu şi Anima, iar nemţii nici nu sunt amintiţi în contract. Secretarul Nicolae Ghinea a sărit în ajutorul germanilor, spunând că asocierea trebuie să se facă cu posibilitatea de prelungire, pentru că aceştia vor face construcţia şi apoi Primăria poate să renunţe la colaborare. „Dacă noi facem această asociere, până în noiembrie, ei vin cu fondurile, fac locaşul respectiv şi apoi nu mai continuă contractul. Atunci haideţi să facem o chestie, să spunem că se prelungeşte până la data… când urmează să se încheie un nou contract. Cine vine să îţi facă o construcţie şi apoi îi dai cu şutul în fund.”, a spus Nicolae Ghinea. Şi aşa s-a şi votat. Cu toate acestea, nici asociaţia câmpulungeană şi nici nemţii nu au întreprins nimic. Doar Primăria Câmpulung s-a ţinut de cuvânt şi a construit drumul care duce la noul adăpost. Cei 500 de metri au fost nivelaţi, iar jumătate din distanţă fost şi pietruită.
 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!