Viceprimarul Bogdan David insistă ca jumătate din valoarea investiţiei, 5,5 miliarde de lei vechi, să fie alocată de Consiliul Judeţean, întrucât printre beneficiari sunt şi trei comune
Consilierul local cu atribuţii de viceprimar Bogdan David n-a renunţat la propunerea de a fi cooptat ca partener Consiliul Judeţean, la realizarea investiţiei de alimentare cu apă, sursa de rezervă, despre care se discută de o jumătate de an. Autorităţile locale au anunţat recent că sunt pregătite să treacă la fapte, alocând, săptămâna trecută, o valoare consistentă pentru ceea ce se va lucra în acest an. Aşa cum am anticipat din capul locului, cunoscând stilul de lucru al şefilor Primăriei, „încet, încetişor şi pe loc”, ca să nu dea în greu, reţeaua suplimentară aducţiunii nu va fi realizată în 2015. Cel puţin, nu va fi executată în totalitate, din două motive. În primul rând, banii. La recenta rectificare a bugetului local, s-au prevăzut 550.000 de lei, adică 5,5 miliarde de lei vechi, sumă ce reprezintă jumătate din valoarea estimată a investiţiei. În al doilea rând, durata de execuţie a sistemului alternativ de alimentare cu apă, prin repunerea în funcţiune a celor şapte puţuri de la Măgura-Lereşti, a fost prevăzută de proiectant la şase luni. Iar până la sfârşitul anului mai sunt trei luni şi jumătate, timp în care trebuie să se desfăşoare licitaţia, pentru alegerea constructorului, care va duce la îndeplinire obiectul contractului. Mare mirare ca, de Crăciun, să avem bătut primul ţăruş al lucrării, care sigur nu va fi încheiată până la împlinirea unui an de la fisurarea conductei principale.
Câmpulungul are banii ca să susţină întreaga investiţie, dar corect este să se implice şi autorităţile de la judeţ
În urmă cu o săptămână, viceprimarul cu atribuţii de primar Liviu Ţâroiu anunţa că sursa de rezervă, care va asigura necesarul de apă în Câmpulung şi comunele aflate în relaţii contractuale cu operatorul local, măcar cât să-şi facă abonaţii provizii, va reprezenta o investiţie finanţată din bugetele a doi ani, 2015 şi 2016. „De aceea am alocat numai jumătate din suma estimată de proiectant, urmând să facem o intervenţie către Consiliul Judeţean, pentru o asociere. O să facem o hotărâre de asociere la şedinţa ordinară (n.r. din luna septembrie), pentru diferenţa de 550.000 lei, ca participare pentru cele trei comune pe care le deservim în acest proiect.”, a asigurat pesedistul aflat la conducerea Primăriei.
Propunerea de implicare a instituţiei judeţene în lucrarea de la Câmpulung, ale cărei costuri au depăşit orice închipuire, i-a aparţinut liberalului Bogdan David. Acesta a prezentat-o public încă din momentul avariei în episoade la interval de o săptămână, din martie 2015. „Noi avem în buget, fără probleme, finanţarea întregii lucrări, dar asta numai după ce Consiliul Judeţean îşi va spune punctul de vedere referitor la cofinanţare. Este normal să nu mai ţinem în loc lucrarea şi s-o scoatem la licitaţie cât mai repede. Dacă Consiliul Judeţean ne dă răspuns favorabil, facem jumătate această lucrare, dacă nu, nicio problemă, Câmpulungul îşi permite fără probleme să facă lucrarea pe de-a-ntregul. În momentul de faţă, este lucrarea cea mai importantă, ca să nu mai avem probleme cu rezerva de apă.”, a punctat viceprimarul David. În completarea acestuia, Iustinian Stănescu preciza că proiectul este foarte bun şi că proiectantul a făcut mai mult decât o sursă de rezervă. „Sigur la licitaţie sumele vor fi mult mai mici. Dar trebuie alocate ca să dăm drumul la lucrări. E luna septembrie şi din luna aprilie tot căutăm soluţii.”, a conchis acesta discuţiile pe o temă care trebuia rezolvată de mult.