11.6 C
Campulung Muscel
24/05/2024

În sfârșit, s-au pus coșuri de gunoi în Grădina Publică!

Toamna se face simţită ca o perioadă în care se strâng culturile agricole, se bagă murăturile la borcan, copiii se duc la şcoală şi se face curăţenie în gospodării. Ei bine, şi în ograda noastră din municipiu s-a înfăptuit o achiziţie, în ceea ce priveşte cămara, îmbelşugată cu mult doritele coşuri de gunoi în Grădina Publică. Dacă în ultima lună din vară s-au făcut propagande, fie prin voluntarii care s-au organizat să facă parcul bec, fie prin vocea publicului care „şi-a spart plămânii” pe site-uri pe socializare şi prin sesizările noastre în ziar, am sperat că cineva, totuşi, se va gândi să rezolve acest deficit.

Se găsise, la un moment dat, o soluţie, pentru „împiedicarea” celor mai nesimţiţi care aruncau pungile, mucurile de ţigară, dozele, inclusiv alimentele pe jos, să nu mai transforme parcul într-o groapă de gunoi, pe care doar câinii o mai circulă, pentru că un astfel de scenariu putea să se finalizeze, s-au proptit în porţile grădinii trei saci menajeri, care îşi făceau bine treaba.

Sfârşitul de săptămână iată că a adus marea schimbare, s-a făcut rocada sacilor pe post de coşuri de gunoi chiar cu acestea. La primele ore ale zilei, la sfârşit de săptămână, o maşină a ADP-ului a sosit în Grădina Publică încărcată cu coşurile de gunoi. Nu s-a făcut notă discordantă, s-a mers pe un ambient cu Bulevardul Mersi, cu acelaşi design al recipientelor.

Descărcarea coşurilor a stârnit curiozitatea trecătorilor, care se opreau din mers uimiţi de faptul că s-au pus nişte obiecte absolut necesare. Unii se mai închinau, nevenindu-le să creadă ce le este dat să vadă ochiului. Finanţarea achiziţiei coşurilor s-a făcut tot din banii publici, printr-o rectificare de buget, s-au alocat fondurile pentru respectiva dotare. „La ultima rectificare de buget, am trecut la ADP nişte bani pentru coşurile de gunoi, pentru oraş, în general, pentru parc, în mod deosebit.”, a declarat consilierul cu atribuţii de viceprimar Bogdan David.

Începând cu luna trecută, o parte din coşurile achiziţionate de ADP s-au pus pe bulevard, acum în Grădina Publică, deoarece se doreşte de către Primărie înlocuirea acestora prin tot oraşul. „Au fost puse începând cu luna trecută pe bulevard, s-a continuat punerea spre Primărie, vor începe să fie înlocuite cât mai mult în oraş. Luăm coşuri în funcţie de banii pe care îi avem, coşurile nu au fost luate numai pentru parc, ci pentru tot oraşul, cele din parc sunt provizoriu, se vor reloca toate în oraş.”, a declarat Bogdan David.

Aşadar, dacă toamna se numără bobocii, la noi în oraş, se numără coşurile de gunoi puse în Grădina Publică. Referitor la numărul coşurilor de gunoi, puse de ADP, viceprimarul cu atribuţii de primar Liviu Ţâroiu a declarat la conferinţa de presă: „Am achiziţionat circa 70 de coşuri de gunoi. Pe bulevard am montat deja ceva nou. Sperăm să mai luăm 50 şi să ajungem anul acesta la 120, să le montăm pe acestea ca mobilier stradal, iar pe celelalte, de plastic, să le mutăm pe străzile lăturalnice, pe unde nu avem coşuri de gunoi. Vom merge pe această extindere cu montarea de coşuri în toate cartierele”.

Rămâne de văzut în primă fază cât şi dacă vor rezista, în condiţiile în care e cunoscut faptul că la noi vandalismul bunurilor de care ar trebui să avem grijă de ele, e în floare. S-a văzut cât timp a durat să se aducă nişte simple, dar foarte necesare coşuri de gunoi, iar în a doua fază, odată cu punerea acestora în spaţiul parcului, se vor mai găsi unii localnici din diverse motive, precum lenea şi nepăsarea, să mai arunce gunoaie fiecare pe unde apucă, fără a ţine cont, că de un astfel de loc trebuie să beneficiem cu toţii. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!