11 C
Campulung Muscel
01/03/2024

Suspectaţi de furt, Cinci fraţi, luaţi pe sus de mascaţi

O grupare formată din cinci fraţi a fost ţinta oamenilor legii, luni, fiind organizate opt percheziţii la locuinţele acestora din Muscel. Indivizii sunt suspectaţi de comiterea mai multor furturi de obiecte, din gospodării, dar şi de animale de la câmp. De asemenea, fraţii Guiman sunt suspectaţi de furtul unui tractor, vehiculul fiind recuperat de oamenii legii. „Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Valea Mare Pravăţ, împreună cu poliţişti din cadrul Secţiilor de Poliţie Rurală Rucăr şi Hârtieşti, sprijiniţi de 10 subofiţeri jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Argeş, au efectuat opt percheziţii domiciliare pe raza comunelor Mioarele, Stoeneşti şi Valea Mare Pravăţ, la locuinţele a cinci bărbaţi bănuiţi de comiterea mai multor infracţiuni de furt, în cursul lunii august 2015. În urma percheziţiilor de la locuinţele acestora, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe bunuri, respectiv trei motoferăstraie, un motocompresor, un aparat de spălat cu presiune, un generator electric, un CD player, patru bormaşini şi un polizor. Totodată, cu ocazia percheziţiilor la domiciliul unei persoane din comuna Stoeneşti, a fost identificată cantitatea de 1.800 ţigarete, fără timbru de acciză. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă”, preciza Mădălina Sima, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş.

Tractorul furat în Argeş, abandonat pe un câmp din Dâmboviţa

Trei dintre păgubiţii prădaţi de fraţii Guiman au depus plângere la Poliţie. Toate cazurile reclamate păreau trase la indigo, fiind acelaşi mod de operare. Indivizii intrau în gospodărie, forţau încuietorile la magazii, luau tot ceea se găsea de valoare şi dispăreau în noapte. Unul dintre reclamanţi se plângea că i-a fost furat tractorul din ogradă.
    Prejudiciul total se ridică la 30.000 de lei. Toate pistele oamenilor legii duceau către fraţii: Ilie Guiman, de 27 de ani, Alexandru Guiman, de 21 de ani (la domiciliul acestuia au fost găsite ţigările de contrabandă), şi Petre Guiman, de 37 de ani, toţi din Stoeneşti, Adrian Guiman, de 36 de ani, Nicolae Guiman, de 43 de ani, ambii din comuna Mioarele. Au fost obţinute mandate de percheziţie pentru ziua de luni. Cu o zi înainte, duminică, poliţiştii au fost anunţaţi de colegii din judeţul Dâmboviţa că tractorul furat din Argeş a fost găsit abandonat pe un câmp din judeţul vecin. De asemenea, există suspiciuni că fraţii Guiman ar fi furat mai multe animale de pe câmp, animale care sunt duse la ferma pe care o deţin.
    Bunurile găsite în timpul descinderilor la locuinţele suspecţilor sunt o certitudine că suspiciunile oamenilor legii au fost întemeiate. Cu excepţia lui Petre Guiman, toţi ceilalţi patru dintre fraţi sunt recidivişti. Ei au fost condamnaţi pentru comiterea de furturi şi infracţiuni cu violenţă. Recent, unul dintre ei a fost trimis în judecată pentru furt de oi, în judeţul Dâmboviţa. Alexandru, Nicolae şi Ilie au fost cercetaţi penal şi pentru vătămare corporală, procesul încetând după ce cei trei s-au înţeles cu părţile vătămate, Ionuţ Vişoiu şi Ion Buta.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!