1.3 C
Campulung Muscel
07/12/2023

Ieri a fost cea mai călduroasă zi a acestei veri

Avem parte de caniculă şi în zilele următoare!

    Odată  cu instalarea caniculei, în cadrul Primăriei Municipiului Câmpulung, s-a pus la dispoziţie un Punct de Prim Ajutor, pentru situaţiile de urgenţă ale cetăţenilor. Punctul de prim ajutor deţine dotarea necesară, cu tensiometru, apă rece şi medicamente, pentru stările de disconfort create de căldură. De starea pacientului se vor ocupa asistente medicale din cadrul şcolilor, care stau la dispoziţia cetăţeanului între orele 10.00-17.00.
    Gabriela Chelu, şef al serviciilor de urgenţă, însoţită de asistenta medicală Irina Militaru, recomandă ca, în zilele toride, „ieşirea din casă să se facă până în ora 11.00, îmbrăcaţi în lucruri deschise la culoare, capul acoperit, sticlă de apă la noi şi hidratare cu doi litri de apă pe zi.”.
   Din fericire, momentan, nu există cazuri de urgenţă  înregistrate, însă foarte important de ştiut este faptul că Punctul de Prim Ajutor serveşte cetăţeanului până la data de 31 august şi doar în zilele de caniculă. Pentru informarea cetăţenilor, s-au pus afişe în cadrul Primăriei şi pe canalele de televiziune, referitor la acest punct de Prim Ajutor.
    În ceea ce priveşte starea meteo de până acum, pe data de 8 iulie, temperatura maximă a fost de 31,6 grade Celsius şi tot atunci a fost depăşit indicele de disconfort termic. Însă avertizarea nu se opreşte aici: „Astăzi (n.r. ieri, 23 iulie) vor fi 33 grade Celsius, la ora 10.30 avem 27 grade, cu două mai multe decât ieri, şi suntem în pericol de disconfort termic, Codul Galben fiind prelungit până sâmbătă.”, ni s-a declarat de la Staţia Meteo Grui.
   

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!