Niciun consilier local, cu excepţia lui George Bălan, n-avea curaj să-l pună pe fostul primar la muncă. Una dintre aceste munci consta în întocmirea unor informări scrise cu privire la un subiect care îl interesa. Evident că informările le întocmeau subordonaţii primarului, pe masa căruia ajungeau, înainte de a fi prezentate destinatarului, pentru virgulele puse corect şi pentru semnătură. Nici Bălan nu l-a chinuit prea tare, cerinţele sale de rapoarte scrise producându-se la intervale de câteva luni. Nu la fel de norocos precum Călin Andrei în privinţa interpelărilor urmate de răspunsuri scrise, obligatoriu a fi predate în termenul maxim de 30 de zile (adică la următoarea şedinţă de Consiliu Local), este pesedistul cu atribuţii de primar. Liviu Ţâroiu este bombardat cu teme din ambele părţi, şi de la duşmani, şi de la prieteni. Prin prieteni înţelegându-se colegii de partid. Dacă Monica Cotenescu, mai mămoasă din fire, l-a apărat de fiecare dată ca o cloşcă, celălalt pesedist din Consiliu mai avea puţin şi-i făcea guler lui Ţâroiu raportul despre autorizările construcţiei vilei lui Păun pe fostul părculeţ de peste drum de Pargasat. „Mizeria” primită atât în mapa virtuală, cât şi în cea cu documente tipărite de fiecare ales local a făcut să pălească pretenţiile liberalilor, care îi dau cele mai multe teme pentru acasă primarului interimar.
Să luăm ca exemplu ultima şedinţă de Consiliu, de la care Liviu Ţâroiu a plecat cocoşat de sarcini. Prima i-a fost trasată de Chiţulescu – Stănescu: un raport despre cazul „comoara din adâncuri” de la LNPA, unde nişte excavatoare au intrat pâş-pâş şi au râmat pe „mute” un crater de dimensiunea cercurilor lăsate prin lanurile de grâne de un OZN care a încurcat planeta. Ţâroiu va trebui să elucideze acest „Dosar X”, cu miros de păcurină, extrasă de nişte creaturi umanoide de la Cluj şi Hunedoara din bazinele dezvelite în soare după 46 de ani scurşi de la îngropare. Chiţulescu a plusat cu un control la Sportiv întreprins de şefa Auditului, care, diplomată, s-a ferit să dea verdictul pe care îl deduce fiecare: să încerci să vinzi nişte bunuri publice, care cântăresc tone de fier vechi, fără să ceri permisiunea gestionarilor proprietăţii municipiului…
A doua temă, în aceeaşi şedinţă, i-a fost livrată pesedistului de Lucian Ionescu, tot un liberal, preşedinte al Comisiei de Urbanism a Consiliului Local, care este “catran” pe Biroul Urbanism al Primăriei. Motivul: cei din urmă se spală pe mâini la reclamaţii, cum că se opune „Cutărescu” unei construcţii care n-ar fi în regulă. Iar „Cutărescu” se trezeşte că slujbaşii Primăriei, pasând vina către el, îi pun tot oraşul în cap. Din acest motiv, „Cutărescu” Ionescu, de la PNL, i-a cerut lui Ţâroiu, pentru următoarea întrunire, un raport – dacă nu i se prezintă de bună voie, va depune o solicitare la Registratura Primăriei – despre amenzile aplicate, în ultimul an (!), pentru construcţii ilegale în Câmpulung. Deci, pe Luci Ionescu nu-l interesează construcţiile ilegale din ultimul mandat, să zicem, numai cele ridicate în epoca Ţâroiu. Pe lângă inventarul imobilelor ridicate fără autorizaţie de construire, Ionescu vrea să vadă măsuri concrete: amenzi şi demolări, unde situaţia o impune. Aceluiaşi liberal îi aparţine următoarea sarcină de realizat de către bugetarii aflaţi sub coordonarea pesedistului: materialele care sunt prezentate Comisiei de Urbanism, diverse aprobări, planuri urbanistice de detaliu în vederea demarării unor construcţii, să fie verificate la faţa locului de personalul Primăriei înainte, şi nu să meargă ei, aleşii, pe teren, pentru constatări.
Până acum, patru misiuni de îndeplinit, toate de la majoritatea liberală, din care provine şi cea de-a cincea. Anca Dumitrescu, deranjată de enormităţile de fortăreţe apărute înspăimântător pe terenuri retrocedate, ca urmare a câştigării proceselor în instanţă de moştenitorii foştilor proprietari, vrea lista zonelor în care se poate construi şi în care nu se poate construi în Câmpulung. Până şi Ţâroiu a rămas mască la pretenţia liberalei, mai cu seamă că toate PUD-urile au ajuns pe masa Consiliului, care le-a aprobat pe bandă, cu voioşie, indiferent cât de monstruoase, cât de în stradă sau în parcare erau stabilimentele.
A şasea temă este, de fapt, o cerinţă mai veche a liberalului Chiţulescu de a primi, lună de lună, o informare privind stadiul implementării Proiectului Kretzulescu. Un plan de măsuri şi graficul! Tot plan de măsuri şi grafic doreşte şi pentru sursa de apă de rezervă, de data aceasta, de la Edilul, care a rămas imună la „ordinele” fostului militar. De regenerarea noastră urbană se ocupă Parchetul şi Judecătoria, singurii turişti aduşi în municipiu de proiectul „bombă” fiind citaţi pentru audieri la instanţă şi Poliţie.