31.9 C
Campulung Muscel
17/07/2024

Lucaciuc este fericit că îi va egala pe pesedişti la numărul de consilieri

Luni, UNPR a anunţat fuziunea prin absorbţie cu PPDD, cel care a făcut afirmaţia fiind chiar preşedintele formaţiunii politice, Gabriel Oprea. La Câmpulung, a reapărut pe scena politică Ion Lucaciuc, fostul consilier local şi judeţean, care a fost înscăunat în fruntea UNPR Câmpulung. Acesta şi-a luat rolul în serios şi a început să apară la şedinţele de Consiliu Local, asistând la dezbaterile Legislativului. Liderul are gânduri mari, mai ales că, acum, UNPR are un reprezentant în cadrul consilierilor, pe Ionică Udrea. Dacă, la nivel naţional, progresiştii sunt înfrăţiţi cu social-democraţii, la nivel local, Lucaciuc este bucuros că începe să îi egaleze la numărul aleşilor locali. 

 

UNPR-istul şi-a început mandatul mai devreme

La ultima întâlnire a aleşilor locali pe luna iunie, Ion Lucaciuc a fost prezent în sală, încărcat cu mape şi dosare, cum o făcea pe vremea când era ales local. Întrebat dacă şi-a început mandatul mai devreme, acesta a răspuns că îşi pregăteşte revenirea la masa Legislativului câmpulungean, iar, când o va face, va ocupa atât scaunul primarului, cât şi pe ale celor din stânga şi dreapta acestuia, făcând referire la faptul că PSD-iştii şi PNL-iştii nu vor avea loc de UNPR-işti. 

Odată cu fuziunea celor două formaţiuni politice, pretenţiile progresiste ale lui Ion Lucaciuc au devenit şi mai mari. Speră să înregimenteze şi PRM-işti, iar UNPR-ul să ajungă unul dintre cele mai importante formaţiuni politice pe plan local, măcar ca număr. „Acum, suntem unul şi acelaşi partid. Consilierii lor vor deveni UNPR şi noi suntem foarte avantajaţi în această zonă, pentru că PPDD-ul are un bazin electoral foarte bine conturat, mai ales în comunele limitrofe Câmpulungului. Sperăm ca rezultatele de la viitoarele alegeri să fie mai spectaculoase decât au fost fără această fuziune. Acum, voturile nu se mai împart, se vor uni. Sperăm acum să revină şi consilierii PPDD, care au trecut independenţi. Avem un reprezentant în Consiliul Local, pe domnul Udrea, şi sperăm ca şi celălalt consilier, care a trecut independent, să vină la noi, la UNPR, lucru pentru care vom face toate demersurile pentru a-l convinge că suntem un partid serios.”, ne-a declarat Ion Lucaciuc. Cât despre faptul că au câştigat prin fuziune un consilier local, acesta a precizat că în strategia UNPR-ului exista varianta ca Ionică Udrea să fie preluat de UNPR. Ca sediu îl vor folosi pe cel al UNPR-ului din clădirea Consiliului Judeţean, dar au dorinţa de a se muta la parter şi de a reabilita acea aripă. „Dorinţa mea este să facem o formaţiune politică puternică pe plan local şi să îndeplinim câteva din doleanţele alegătorilor, pentru că au fost atâtea partide care nu au convins şi asta s-a văzut în cadrul alegerilor, că interesul cetăţenilor a fost foarte scăzut. Bucuria mare este că pe plan local am egalat PSD-ul la numărul de consilieri. Ei au trei consilieri şi noi avem doi, dacă îl punem la socoteală şi pe celălalt fost membru al PPDD-ului, care a trecut independent, pentru care facem toate demersurile să vină la noi şi mai avem dintre cei care simpatizează cu noi. Unii cresc, alţii descresc.”, a încheiat fostul consilier. Tot timpul, Ion Lucaciuc a declarat că UNPR-ul este deschis dialogurilor şi îi invită alături de ei şi pe cei de la PRM, dar şi pe UNPR-iştii care au părăsit partidul. 

Ionică Udrea a fost zgârcit cu vorbele şi s-a rezumat la faptul că nu a reuşit să discute la judeţ despre cum se va realiza fuziunea în teritoriu. „Deocamdată, nu ştiu decât că au fuzionat cele două partide. Nu am luat legătura cu cei de la judeţ şi nici cu domnul Lucaciuc. Eu mă bucur că o să fiu coleg cu dânsul, pentru că este o persoană bună la noi în partid.”, ne-a relatat consilierul Ionică Udrea. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!