În perioada 2014-2015, 30 de câmpulungeni au intrat în PSD
Cel mai mare impact pentru PSD Câmpulung în intervalul 2014-2015, când a fost programată să se desfăşoare o nouă conferinţă de alegeri a organizaţiei municipale, l-au avut prezindenţialele, la care social-democraţii câmpulungenii au scos un scor mai mult decât onorabil. Importanţa evenimentului electoral de la sfârşitul anului trecut a fost punctată de mai multe ori de preşedintele Gheorghe Marin pe parcursul raportului de activitate al Biroului de Conducere al organizaţiei PSD, raport prezentat public la recenta întrunire a membrilor de partid, de vineri, 26 iunie 2015. Măsura activităţii unei organizaţii, preciza deputatul Gheorghe Marin, este dată întotdeauna de rezultatele obţinute la scrutinele electorale. „Perioada pe care o analizăm acum a cuprins un scrutin electoral important: alegerile prezidenţiale. În turul I al alegerilor prezidenţiale, am obţinut un scor electoral de 40,80% dintr-un sufragiu de 15.553 de voturi, cel mai bun scor pe municipiu. Pe locul II, la mare distanţă, s-a situat PNL. În turul II, scorul obţinut de organizaţia PSD din Câmpulung a fost de 52,58% dintr-un sufragiu mult mai mare, 18.392 de voturi. Alegerile prezidenţiale, în turul II, au marcat şi cea mai mare prezenţă la vot în municipiul Câmpulung. Rezultatele obţinute la aceste alegeri au fost foarte bune şi vă mulţumesc pentru munca depusă, dar şi tuturor celor care ne-au votat. Ele reflectă munca de partid a organizaţiei PSD Câmpulung şi a tuturor structurilor componente. Însă ne aşteaptă o bătălie grea, aceea a alegerilor locale din 2016, pentru care trebuie să ne mobilizăm exemplar.”, a susţinut preşedintele reales.
Cine sunt social-democraţii responsabili de cele şase zone geografice ale Câmpulungului
În perioada trecută de la precedenta conferinţă municipală, activitatea PSD Câmpulung a vizat, în primul rând, întărirea organizaţiei, fidelizarea membrilor şi a simpatizanţilor, dar şi derularea a diverse acţiuni socio-culturale şi politice, toate având drept scop mobilizarea pentru câştigarea alegerilor în municipiul Câmpulung, a susţinut deputatul Gheorghe Marin.
Din punct de vedere organizatoric, la nivelul formaţiunii pe care o conduce există 26 de organizaţii locale, pe lângă secţiile de vot, grupate în 6 organizaţii zonale, la nivel de cartiere. Respectiva organizare este menită să asigure repartizarea echilibrată a membrilor PSD.
Cele şase zone geografice ale municipiului stabilite de conducerea social-democrată locală sunt coordonate astfel:
Zona 1 – Centru Nord: responsabil vicepreşedinte Maria Cotenescu
Zona 2 – Centru Sud: responsabil vicepreşedinte Grigore Stănescu
Zona 3 – Vişoi Nord: responsabil vicepreşedinte Nicolae Dumitrescu
Zona 4 – Vişoi Sud: responsabil vicepreşedinte Gheorghe Sârbu
Zona 5 – Grui: responsabil preşedinte executiv Liviu Ţâroiu
Zona 6 – Apa Sărată-Mărcuş: responsabil vicepreşedinte Marinică Fologea
„Organizaţia municipală a fost preocupată permanent de întărirea organizaţiilor locale existente la nivelul secţiilor de vot. În acest scop, s-au desfăşurat adunări generale în majoritatea organizaţiilor locale. În urma acestor adunări au fost identificate o parte din problemele cetăţenilor din municipiu, membri de partid. Totodată, s-a realizat inventarierea membrilor.”, a adăugat preşedintele PSD Câmpulung.
„Anexele” PSD: 267 femei, 117 tineri şi 107 seniori
„Unul dintre obiectivele prioritare urmărite permanent în această perioadă a fost creşterea numărului de membri ai organizaţiei municipale prin atragerea de membri noi, cu precădere tineri şi femei.”, mai spunea acesta. Dacă, în luna august 2014, figurau în evidenţele formaţiunii, 635 de membri, la ora actuală, numărul lor a crescut la 665 de membri. Totuşi, există o problemă, a precizat acesta. „S-a constatat că un număr mare de membri nu mai figurează la adresele pe care le aveam în evidenţe. Probabil, sunt plecaţi din ţară sau din localitate, din cauză că zona nu oferă suficiente locuri de muncă. Deocamdată, îi menţinem în rândurile organizaţiei pentru a verifica situaţia lor. La nivel municipal, am menţinut o bună coeziune a organizaţiei şi o ritmicitate a întâlnirilor organelor de conducere municipale – mă refer la întâlnirile Comitetului Executiv Municipal – şedinţe lunare care, trebuie să recunosc, s-au bucurat de interes din partea membrilor.”, a continuat prezentarea deputatului muscelean.
Organizaţia de femei numără 267 de membre şi a fost împărţită după modelul organizaţiei mari în organizaţii locale şi grupe de membre. Organizaţia de tineret a PSD Câmpulung are în evidenţă 117 tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, cu domiciliul în Câmpulung, în timp ce seniorii sunt în număr de 107.
Alte repere extrase din raportul liderului PSD Câmpulung fac referire la activitatea reprezentanţilor partidului în Consiliul Local. La nivelul Consiliului Local, liderul grupului de consilieri PSD este Liviu Ţâroiu, care are funcţia de viceprimar şi care, în prezent, exercită şi atribuţiile de primar. „Grupul de consilieri PSD a acţionat în cadrul Consiliului Local pentru susţinerea proiectelor şi iniţiativelor care au vizat dezvoltarea municipiului şi îmbunătăţirea vieţii locuitorilor. La această dată, în Consiliul Local mai sunt doar trei reprezentanţi şi un reprezentant din partea PC. Acest număr scăzut de consilieri a fost cauzat de faptul că atunci când s-a candidat, s-a candidat pe listele USL şi noi am fost nevoiţi să conservăm raportul de consilieri care exista la momentul în care ne-am constituit în USL. În momentul alegerilor pentru locale, la Câmpulung exista primar PNL.”, a explicat Marin numărul redus de aleşi din partea PSD.