3.3 C
Campulung Muscel
20/04/2024

Adrenalina, cuvântul de ordine la Castrul Roman Jidova

Sâmbătă şi duminică, la Castrul Roman Jidova, vă puteţi întâlni şi cu Roxana Chiperi, denumită şi Xena de România. Ea va fi prezentă la Festivalul „Sigiliul Romei în Argeş”, alături de echipa celebrului cascador Dan Motanu. 
Cascadorii cu prăbuşiri în flăcări
Cascadorii incredibile cu prăbuşiri în flăcări, căzături de la înălţime sau de pe cai, bătălii pe viaţă şi pe moarte între daci, romani şi războinici barbari, de astfel de scene vor avea parte cei care îşi vor petrece acest sfârşit de săptămână la castrul din Câmpulung. Printre cascadorii care îşi vor demonstra talentul şi curajul se numără şi Roxana Chiperi, devenită celebră ca urmare a participării la emisiunea „România Dansează”, unde a uimit juriul şi publicul cu modul ei unic de a îmbina mişcările de aerobic cu dansul brazilian. Pentru Festivalul „Sigiliul Romei în Argeş”, ea a lăsat deoparte dansul şi le-a pregătit tuturor celor care vor lua parte la eveniment un moment inedit.
 

Vicecampioană naţională la aerobic

Vicecampioană naţională la aerobic, Roxana a început, de ceva timp, să practice şi cascadoria, iar evenimentul de la Jidova nu este primul la care va lua parte. „Sunt una dintre cele două prezenţe feminine din echipa de cascadori a acestui spectacol, micuţul băieţel, aşa cum mă consider printre ei. Cascadorii alături de care voi lupta sunt cei care m-au învăţat să ţin sabia în mână. Aici interpretez un rol destul de complex, care îmi va pune în evidenţă tehnicile de luptă”, le-a spus Roxana Chiperi organizatorilor. Cascadorii profesionişti vor intra în pielea personajelor de legendă şi vor ţine publicul cu sufletul la gură. Dan Motanu a reunit pentru evenimentul de la Jidova câţiva dintre cei mai buni cascadori din România. Alături de Roxana Chiperi, argeşenii vor avea ocazia să o cunoască şi pe neînfricata amazoană Georgiana Neselean şi pe Mohamed Jbara, un cascador de origine siriană. „Va fi un spectacol foarte dinamic, având tot ce îşi doreşte publicul: dramă, umor, autenticitate şi multă acţiune. Scenele de cascadorie pe care eu şi colegii mei le vom executa sunt diverse, de la căzături de la înălţime sau de pe cai aflaţi în galop, până la lupte şi oameni în flăcări, în încercarea de a recrea cât mai fidel atmosfera din epoca daco-romană”, a spus Dan Motanu, pe numele real Dan Pâşleagă. Falxul dacic, gladiusul roman, suliţele, scuturile şi arcurile cu săgeţi, precum şi un impresionant car de luptă fac parte din recuzita pe care cascadorii o vor folosi în cadrul spectacolului. 
Distribuţia spectacolului este completată de câţiva dintre cei mai talentaţi actori ai teatrului piteştean. Este vorba despre Florin Dumitru, Dan Ivănesei, Adrian Duţă, Robert Tudor, Gabi Gheorghe, Mirela Popescu, Daniela Butuşină, Cristina Caragea şi Puiu Mărgescu, care vor da viaţă personajelor din castru. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!