13 C
Campulung Muscel
02/12/2023

Două eleve de la „Oprea Iorgulescu”, premiate la Festivalul Naţional de Teatru

Pe 7 iunie 2015, Şcoala Gimnazială „Oprea Iorgulescu” a participat la Festivalul Naţional de Teatru pentru Elevi „George Constantin”, ediţia a XV-a, cu echipa „Micii Actori”, formată din şapte elevi ai clasei a II-a. Juriul acestui concurs a fost format din actori şi regizori importanţi din lumea filmului şi a teatrului românesc.
 

Echipa de la Câmpulung, selectată din 120 de producţii din toată ţara

Şcoala Gimnazială „Oprea Iorgulescu” acordă o mare importanţă dezvoltării copiilor din toate punctele de vedere. Cei mici sunt încurajaţi şi sprijiniţi de către cadrele didactice şi de către părinţi pentru a participa la concursuri şi festivaluri care îi ajută să cunoască cât mai multe lucruri noi. Profesorii îi pregătesc, îi formează, le selectează piese de teatru cu monologuri potrivite pentru vârsta lor. Echipa a fost formată din şapte elevi ai clasei a doua şi anume Ioana Dumitraşcu, Ana Maria Lemnaru, Natalia Elena Răcăşanu, Daria Maria Rucsanda, Teodora Cătălina Bragă, Theodor Poştoacă, Tiberiu Boambeş, fiind coordonaţi de profesoara Mirela Iorga. Aceştia au participat, în data de 7 iunie, la Festivalul Naţional de Teatru pentru Elevi „George Constantin”, care a avut loc la Bucureşti. Echipa a fost selectată din 120 de producţii din toată ţara. Pentru finală au fost alese 47 de momente de teatru din 12 judeţe, printre care s-a numărat şi trupa de la Câmpulung. Aflat la cea de-a XV-a ediţie, pe scena Festivalului Naţional de Teatru, au urcat peste 280 de elevi-actori şi 47 de trupe de teatru din întreaga ţară. „Echipa care ne-a reprezentat la Festivalul Naţional „George Constantin” are în palmares multe rezultate frumoase, obţinute la diverse festivaluri, încă de anul trecut participând la astfel de concursuri şi festivaluri de teatru. Mă refer la Festivalul Naţional „Scena Talentelor”, la Râmnicu Vâlcea, „Flori de munte”, la Câmpulung, „Nişte ţărani”, la Văleni, şi Festivalul Naţional „George Constantin”, la care şi anul trecut au participat.”, ne-a declarat Anişoara Şuţa, directorul şcolii. 
 

Două eleve au primit premiul pentru rolul secundar feminin

Au fost trimise de către cadrele didactice 11 momente înregistrate, iar micii actori au participat la acest festival interpretând piesa numită „Saramura”, unde două dintre eleve au fost remarcate de către juriu şi au primit premiul pentru rolul secundar feminin. „Dacă, anul trecut, au fost la început de carieră, să zicem aşa, nu au obţinut decât diplomă de participare, anul acesta, copiii au obţinut un premiu foarte important, două eleve din trupă au primit premiul pentru rolul secundar feminin. Rezultatul se datorează şi celor două fete, dar întregii echipe, pentru că, dacă nu toţi joacă în acelaşi sens, ele nu ar fi putut obţine acest rezultat, deci, toţi sunt talentaţi, frumoşi şi ne aşteptăm ca, în viitor, să obţină rezultate, dacă nu la fel de frumoase, mai frumoase, mai bune şi să contribuie la ridicarea prestigiului şcolii.”, ne-a declarat Anişoara Şuţa. Juriul acestui festival a fost format din preşedintele de onoare Victor Rebengiuc, preşedintele Mihai Constantin, actriţa Catrinel Dumitrescu, actorul Gheorghe Ifrim, actorul Andrei Runcanu şi regizorul Cristian Dumitrescu. Elevii au fost extrem de încântaţi de rezultatul obţinut şi promit că pentru festivalul de anul viitor vor depune mai multă muncă şi efort pentru a aduce la Câmpulung cât mai multe premii.
 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!