3.5 C
Campulung Muscel
23/02/2024

Crosul „Campionii Bucuriei” a adunat în Piaţa Primăriei zeci de copii

Zeci de copii s-au strâns în Piaţa Primăriei din Câmpulung pentru a participa la Crosul „Campionii Bucuriei”, organizat de Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului. Fostul scrimer al României, Mihai Covaliu, a răspuns invitaţiei ÎPS Calinic şi a susţinut copiii în lupta pentru câştigarea locului I. Ajuns deja tradiţie la Câmpulung, concursul are un real succes în rândul copiilor din clasele primare.

Înalt Preasfinţitul Calinic a dat startul competiţiei   

Încă de la ora 9.30, zeci de copii au aşteptat în faţa Primăriei sosirea ÎPS Calinic pentru a da startul concursului. Copiii au fost împărţiţi în două serii, în funcţie de vârstă. Traseul pentru cei din clasele VII-VIII a început din centrul municipiului Câmpulung, mai exact din faţa Primăriei, şi linia de sosire a fost în curtea Mănăstirii „Negru Vodă”, iar pentru cei din clasele V-VI startul s-a dat din faţa Bisericii “Sfântul Nicolae”, ajungând tot în curtea mănăstirii. Ocupantul locului I, la clasele VII-VIII, a fost Ionuţ Iordache, locul II a fost ocupat de Claus Vegheş, iar locul trei i-a aparţinut lui Adelin Ancu. La clasele V-VI, locul I a fost ocupat de Radu Albu, locul II de Gabriel Chirilă, iar locul III de Constantin Dinescu. La fete, ocupanta locului I, la clasele VII-VIII, a fost Georgiana Ciurea, locul II a fost ocupat de Lavinia Colţ, iar locul III de Costinela Tănase. La clasele V-VI, locul I a fost ocupat de Denisa Coman, locul II de Ioana Osman, iar locul III de Adriana Bălan. Aceştia sunt copiii care vor participa în toamnă la crosul „Campionii Bucuriei”, care va avea loc la Curtea de Argeş. „Vreau să îi felicit pe toţi pruncii care au alergat şi vă mulţumim foarte mult că aţi alergat frumos şi că nu v-aţi accidentat în niciun fel. Vă dorim în continuare spor la alergat, sănătate multă pentru profesori şi părinţi. La mulţi ani, bucurie şi sănătate.”, le-a urat ÎPS Calinic copiilor participanţi.

Preoţii din Câmpulung au fost prezenţi la eveniment

    Alături de acesta, la eveniment au fost prezenţi şi protopopul Petre Moşoianu, părintele Serafim, de la Mănăstirea „Negru Vodă”, părintele Cătălin Florea, de la Biserica „Sfinţii Petru şi Pavel”, din Vişoi, şi preotul Cristinel Stăncescu, din comuna Valea Mare Pravăţ, şi viceprimarul Liviu Ţâroiu. Concursul a fost prezentat de reporterul Pro TV, Alex Dima, iar acestora li s-a alăturat şi fostul scrimer român Mihai Covaliu, care a fost foarte încântat de bucuria cu care au participat copiii la acest cros. „Suntem în al treilea an de când se organizează această frumoasă iniţiativă. Copiii trebuie să ştie că biserica şi sportul au foarte multe lucruri în comun şi, aşa cum avem nevoie de sport în viaţă pentru a fi sănătoşi, atât la trup, cât şi la minte, aşa avem nevoie şi de biserică pentru suflet. Această competiţie va creşte de la an la an, doar aşa putem creşte o competiţie, o astfel de iniţiativă, şi eu sunt sigur că şi anul viitor va fi organizată această competiţie mult mai bine, vor participa mult mai mulţi copii şi, în final, toată lumea va avea numai de câştigat.”, ne-a declarat Mihai Covaliu.
    Înalt Preasfinţitul Calinic ne-a declarat că nu există bucurie mai mare ca aceea de a vedea că, de la an la an, sunt din ce în ce mai mulţi copii care  participă la acest eveniment. Tot acesta ne-a mai spus că a avut mari emoţii şi că, înainte de orice competiţie, se roagă la Dumnezeu să nu se întâmple nimic rău cu participanţii. „Sunt foarte bucuros, suntem toţi bucuroşi că, până acum, m-a ajutat Dumnezeu să nu avem surprize neplăcute, în sensul că pruncii nu au păţit nimic. Mă bucur ca aceşti copii au bucuria mişcării şi nu se omoară să fugă pentru premii, lucrul cel mai important este să participe, premiile sunt simbolice, dar frumuseţea este că lor le place ieşirea în natură şi o fac cu toată dragostea şi cu bucurie mare. Mulţi dintre ei s-au pregătit cu câteva zile înainte, deoarece concursul este extraordinar, se pregătesc şi iau în serios această activitate. Seriozitatea lor, cât încape, a noastră cât ajunge, se face o treabă foarte bună, pentru bucuria oamenilor, părinţilor şi a profesorilor.”, ne-a declarat ÎPS Calinic.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!