25.2 C
Campulung Muscel
16/04/2024

Programul evaluărilor elevilor de gimnaziu

La şedinţa care a avut loc pe 7 mai, la Colegiul Naţional “Carol I”, inspectorul general şcolar Dumitru Tudosoiu a prezentat programul evaluărilor competenţelor fundamentale ale elevilor de gimnaziu. Aceştia mai au foarte puţin timp la dispoziţie să se pregătească pentru examenele care se apropie. „În fiecare şcoală, încă de la începutul semestrului II, s-a demarat procedura de pregătire a examenelor naţionale, atât pentru evaluarea II, IV, VI, mai ales pentru evaluare la clasa a VIII-a, deci evaluarea naţională, prin care copiii sunt admişi la liceu, şi concursul naţional de Bacalaureat”, a declarat inspectorul Tudosoiu. Evaluarea de final la clasa a II-a va începe pe  18 mai, cu proba scrisă la Limba Română, iar, pe 19 mai, va avea loc proba de citit la Limba Română. Pe 20 mai, se va desfăşura proba la Matematică. Elevii care aparţin minorităţilor naţionale vor susţine, pe 21 mai, proba la Limba maternă, iar pe 22 mai, proba de citit. Elevii clasei a IV-a vor începe proba la Limba şi Literatura Română pe 26 mai, urmată, pe 27 mai, de proba la Matematică, iar, pe 28 mai, elevii minoritari vor susţine proba la Limba maternă. Elevii claselor a VI-a vor avea de dat, pe 2 iunie, proba la Limba Română şi comunicare, urmată, pe 3 iunie, de evaluarea la Matematică şi Ştiinţe ale Naturii.
    Timpul alocat elevilor pentru rezolvarea subiectelor de evaluare este de 30 de minute pentru fiecare test, la clasa a II, 60 de minute pentru fiecare test, la clasa a IV-a, şi tot 60 de minute pentru testele clasei a VI-a. Potrivit metodologiei, testele trebuie formulate clar, precis şi în strictă concordanţă cu programele şcolare în vioare pentru fiecare disciplină de studiu, să aibă un nivel mediu de dificultate. Testele au un format asemănător celui al evaluărilor internaţionale. Fiecare test va fi corectat de către două cadre didactice, dintre care unul este învăţătorul sau profesorul învăţământului de la clasa. Conform metodologiei, evaluarea testelor pentru fiecare clasă se finalizează în cel mult 7 zile de la data susţinerii ultimului test, iar rezultatele obţinute nu se vor afişa şi nu se vor înregistra în catalogul clasei.
    În ceea ce priveşte locurile pentru înscrierea la clasa pregătitoare, inspectorul general şcolar Dumitru Tudosoiu a declarat că nu sunt probleme, doar că, în momentul de faţă, mai sunt copii care nu figurează pe listele de înscriere. Iată ce spunea acesta, săptămâna trecută, la Câmpulung: „Toţi copiii au loc în clasa pregătitoare, nu sunt probleme. Mai sunt copii neînscrişi din diverse motive, fie familiile nu au avut posibilitatea fizică, eventual, zic eu ca să îi scuz, sunt ocupaţi cu serviciul sau sunt plecaţi din ţară. Au posibilitatea ca, până la începerea cursurilor, să îi înscrie, locuri în clase avem”.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!