19/04/2024

Mădălina, interesată să preia fosta Piaţă Vişoi

Numele societăţii Mădălina a fost pronunţat de viceprimarul-primar Liviu Ţâroiu în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local de joi, 30 aprilie 2015, în contextul unor discuţii despre posibilitatea închirierii Pieţei Vişoi, după aproape doi ani de când zace goală. Primăria Câmpulung n-a mai încasat bani de pe urma imensului spaţiu concesionat de Naomi Vidal 2001, de când partenerul de contract era încă în activitate, din cauza datoriilor care îl copleşiseră pe afaceristul Manuel Nae. După mai multe încercări, s-a ajuns la evacuare, iar pasul următor era, fireşte, fructificarea celor 1.100 de metri pătraţi, pe care ex-primarul Călin Andrei îi vedea compartimentaţi şi închiriaţi mai multor întreprinzători particulari. Asta pentru a se evita repetarea experienţei cu Naomi Vidal. În această săptămână, afirma public vicele Liviu Ţâroiu, îl va invita la o întrevedere la Primărie pe deţinătorul societăţii Mădălina, pentru a se edifica în privinţa planurilor acestuia de transferare a afacerii din spaţiul actual în fosta piaţă, unde vadul comercial este mai bun.
        

Au vrut piaţa şi chinezii, dar nu le-a dat-o Primăria 

 

Recenta dezbatere pe subiectul Pieţei Vişoi a fost declanşată de consilierul local PSD Nicolae Dumitrescu, nemulţumit că era a treia oară când se adresa Executivului cu solicitarea de închiriere a spaţiilor disponibile, atât clădiri, cât şi terenuri, pe care Primăria le deţine în prezent. Până la urmă, s-a gândit el mai bine, va propune o hotărâre de Consiliu pe această temă. „Pentru cine le ţineţi chiar nu ştiu şi din ce cauză, în loc să aduceţi bani la bugetul local, le ţineţi fără nicio explicaţie! Din ce cauză nu le închiriaţi? V-aş ruga, la şedinţa următoare, să ne prezentaţi care este cauza pentru care nu pot fi închiriate. Înţelegem şi este OK. Vorbim despre cele care sunt disponibile, pentru care sunt solicitări şi care, de luni bune, nu se închiriază.”, a fost doleanţa colegului de partid al lui Liviu Ţâroiu. 
Acesta a anunţat că a închiriat deja un spaţiu din cele despre care Dumitrescu a susţinut că sunt goale. „Cele mai interesante sunt Piaţa Vişoi şi Piaţa Grui, în privinţa cărora trebuie să luăm o hotărâre. Am făcut o vizită şi acolo şi o să vă propunem o variantă, căci nu este foarte simplu. Avem o solicitare de la o firmă din Câmpulung, ca să preia acel spaţiu. Este o solicitare de la o firmă profilată tot pe materiale de construcţii, Mădălina, care vrea să se mute de unde este acum acolo. I-am spus care sunt tarifele aprobate de Consiliul Local şi n-a mai revenit la discuţie. O să-l chem din nou săptămâna viitoare (n.r. această săptămână). Dar acolo vom propune alte variante, pentru că spaţiul acela este exagerat de mare. Sunt 1.100 de metri pătraţi. Sunt spaţii pretabile pentru a muta, de exemplu, bazarul de la Piaţă. Să ţinem acolo celălalt spaţiu pentru perioada în care piaţa va fi în reabilitare.”, a anunţat viceprimarul Ţâroiu care sunt planurile Primăriei. 
Se pare că au fost interesaţi de fosta piaţă şi chinezii, alţii decât cei care au preluat subsolul BIG-ului, părăsit de Leonardo. Însă n-a vrut Primăria să-i aducă în imensitatea de piaţă, pentru care aveau sigur marfă ca să o umple ochi. Dar şi banii pentru redevenţă erau pe măsură. Nu mai spunem de mâhnirea că, în locul unei firme cu care, ca autoritate locală, să te făleşti, la o azvârlitură de băţ de Primărie, se permitea deschiderea unui ditamai bazarul de corcoaţe. Căci altceva nu mai merge la Câmpulung. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!