15.5 C
Campulung Muscel
17/06/2024

Spulberaţi de un TIR

Din cauza vitezei putea să omoare doi oameni nevinovaţi

Viteza şi carosabilul umed, coroborate cu drumurile proaste din Muscel, pot duce la adevărate tragedii. Doi bucureşteni şi-au văzut moartea cu ochii în acest sfârşit de săptămână. Aceştia puteau să îşi găsească sfârşitul pe DN 73, după ce un autotren a intrat în plin în maşina lor. Din fericire, au scăpat cu câteva fracturi, dar nu atât de puternice încât să le pună viaţa în pericol. Întâmplarea a avut loc duminică, în jurul orei 20.00, în comuna Valea Mare Pravăţ, în dreptul Pensiunii „Belvedere”. Alin Ionuţ Lipan, în vârstă de 24 de ani, şi Constantin Lipan, în vârsă de 53 de ani, se îndreptau dinspre Câmpulung spre Braşov. După ce au trecut de sediul Primăriei din localitate, au văzut cum un TIR se îndrepta spre ei, dar l-au observat în scurt, pentru că şoferul autoturismului marca Dodge, Alin Ionuţ Lipan, nu a mai avut timp să evite impactul. Autotrenul condus de Nelu Ianc, în vârstă de 56 de ani, se îndrepta din sens opus şi, din cauza vitezei excesive, a scăpat volanul de sub control şi a lovit frontal maşina celor doi bucureşteni. „Nu ştiu cât de mult a fost vina şoferului de TIR. Eu eram în maşina din spatele lui şi am văzut cum, deodată, mastodontul a făcut stânga. Cel mai probabil, s-a întâmplat din cauza hopului de mai sus. Nu avea viteză mare, pentru că mergeam toţi, în coloană. Acest lucru se poate întâmpla oricui, dar te gândeşti la oamenii ăia, că puteau să moară nevinovaţi.”, ne-a declarat un participant la trafic, care se afla în spatele mastodontului. 
Turismul a fost aruncat, în urma impactului, în şanţ şi a fost nevoie de intervenţia echipajului de descarcerare, pentru ca cei doi să fie scoşi din autoturism. Mai multe echipaje ale Ambulanţei şi pompierilor SMURD au ajuns la faţa locului şi au acordat primul ajutor celor doi, care acuzau dureri la coloană şi picioare. Au fost transportaţi la Spitalul Municipal şi se pare că unul s-a ales cu fractură de tibie, iar celălalt, cu o fractură de claviculă. Cei doi nu au rămas internaţi la Spitalul din Câmpulung, ci au dorit să fie transferaţi la o unitate medicală din Capitală. Din izbitură, mastodontul a rămas de-a curmezişul drumului, iar circulaţia a fost blocată pentru aproximativ o oră. Poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală gravă, iar din primele cercetări a reieşit faptul că de vină pentru producerea accidentului a fost viteza excesivă. Cei doi conducători auto au fost testaţi alcoolmetric iar rezultatul a fost negativ. 
 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!