3 C
Campulung Muscel
29/11/2023

Iepuraşul de Paşti a ajuns mai devreme la copiii instituţionalizaţi

Pentru a aduce o bucurie şi un zâmbet copiilor care nu au familia aproape de Paşti, angajaţii unui grup de firme din Bucureşti, New Kopel Group, unul dintre cele mai mari holdinguri din Israel, a venit cu cadouri la copiii instituţionalizaţi din Câmpulung. Bucureştenii au adus dulciuri, jucării şi hăinuţe noi pentru copilaşii de la Complexul de Servicii pentru Copilul în Dificultate, din strada Plevnei, vizavi de fosta şcoală Numărul 5. Ajunşi aici, binefăcătorii au descărcat cutiile cu cadouri, care au fost nominale, fiecare micuţ primind lucruri necesare pentru vârsta lui.
Au făcut turul instituţiei, îndrumaţi de directorul Roxana Oancea, care le-a prezentat oamenilor de bine complexul, arătându-le şi expoziţia cu vânzare de obiecte confecţionate de copii, de la mărţişoare, tablouri şi felicitări realizate prin tehnica quiling, bijuterii din mărgele, obiecte de Paşti şi multe altele. O parte din banii obţinuţi din vânzarea acestor obiecte au fost reinvestiţi în materiale, iar cu restul s-a pavat aleea de acces în instituţie. Directorul Roxana Oancea le-a făcut o mică prezentare a Centrului: „Avem o fetiţă în clasa a XII-a, care intenţionează să dea examen la Academia de Poliţie, un băieţel în clasa a X-a, care a terminat semestrul cu media 9,94, la Liceul „Dan Barbilian”, şi frăţiorul lui, la Colegiul „Carol I”, cu 9,20. Deci, sunt şi rezultate. Se munceşte, dar ne bucură copiii. Toţi au un viitor, niciunul nu ajunge în stradă. Exclus! Abilităţile pe care le dezvoltă aici îi sprijină la angajare, ca să-şi facă o meserie. Cu mărţişoare am fost la „Târgul Bucureştilor”, cu sprijinul lui Norris Măgeanu. Condiţiile în care ajung copiii aici: să nu aibă familie, să aibă o situaţie defavorizată material, locativ, social, financiar, fără părinţi, cu probleme în familie, de exemplu, violenţe. La noi stau până îşi rezolvă situaţia. Dacă sunt elevi, până termină şcoala, dacă sunt într-o perioadă scurtă, de pildă un an, până împlineşte 18 ani, îi angajăm şi îşi văd de viaţă. Suntem răspunzători să se angajeze, îi monitorizăm, le dăm o casă. Ultimul copil plecat a fost în decembrie, anul trecut, care este la Fundaţia din Bucureşti „Viaţă şi lumină” şi lucrează brutar, pe munca pe care s-a calificat. Era un copil fără părinţi.” Acţiunea de binefacere a continuat la Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Dizabilităţi şi la Centrul de Zi din cadrul CSC Copii cu Dizabilităţi, din strada Traian.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!