0.2 C
Campulung Muscel
19/04/2024

CBRN, câmp de luptă pentru elevii din Câmpulung

Joi, 9 aprilie, Baza de Instruire pentru Apărare CBRN „Muscel” a fost „cucerită” de elevi de la şcolile generale din Câmpulung. Peste 200 de şcolari au participat, cu începere de la ora 12.00, la activităţile prilejuite de Programul Naţional „Armata – O şcoală altfel”. Micuţii au fost impresionaţi de activităţile interactive oferite de specialiştii unităţii din Câmpulung. Au fost prezentate exerciţii demonstrative specifice, ateliere de lucru cu prezentarea tehnică şi echipamente. Bineînţeles că cei mici au fost fascinaţi de armamentul de care dispune baza militară şi, cu toate că li s-a spus că nu au voie să se urce pe autospeciale, ei numai pe maşini s-au cocoţat ca să facă fotografii. Nu au putut să reziste tentaţiei şi au cerut să fie lăsaţi să tragă cu armele, chiar dacă nu aveau muniţie. Chiar dacă lansatorul de grenade era mai greu decât ei, tot s-au chinuit să îl pună la umăr. TAB-urile au reprezentat şi ele o atracţie pentru elevii care au stat la rând ca să intre în vehiculul militar.
După ce au luat la rând fiecare obiect din dotarea unităţii, cei peste 200 de elevi au mers în sala de şedinţă, acolo unde au putut viziona mai multe filmuleţe prin care li s-a prezentat activitatea Bazei de Instruire pentru Apărare CBRN „Muscel”. Gazdele au fost surprinse de numărul mare al vizitatorilor şi s-au gândit să îi împartă pe micuţi în două grupe, dar, până să ia o decizie, elevii se aşezaseră confortabil, unii peste ceilalţi, ca sardelele. Au mai fost organizate activităţi specifice de documentare, prezentarea sălii muzeale, sălii de tradiţii militare, laboratorul multimedia, laboratorul de chimie şi vizitarea expoziţiei de echipamente şi materiale pentru Apărare CBRN. şcolile care au participat la activităţi au fost Colegiul Naţional „Carol I”, şcoala „Sfântul Iacob”, şcoala Gimnazială „Nanu Muscel”, şcoala Gimnazială „Teodor Aman” şi şcoala Gimnazială Bughea de Jos.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!