1.3 C
Campulung Muscel
07/12/2023

După ce l-au sacrificat de Crăciun, nu-l răstignesc de Paşte?

Editorialul de vineri
Viceprimarul lăsat neschimbat de Paşte?! Ne aşteptam ca liberalii să procedeze la fel ca la Crăciun, când, cu trei zile înainte de a se aşeza la masa doldora de sarmale şi fripturi, l-au sacrificat pe Ţâroiu. Dar n-au făcut-o şi asta nu din cauză că i-ar fi năpădit sentimentul dragostei de semenii de la PSD în preajma Învierii. Cică i-a dat înapoi procesul cu Prefectura, pe lângă alte motive scornite parcă de amicii drăgălaşi ai lui Călin Andrei de la „Bambi”, care învaţă să facă la oliţă. La şedinţa Consiliului Local din ultima zi a lunii martie, bună de păstrat în arhivă, pentru a vedea şi generaţiile viitoare în ce hal făceau de râs Câmpulungul strămoşii lor, la coada ordinii de zi a fost vârât un proiect de hotărâre, prin care aleşii trebuiau să-l desemneze pe secundul lui Liviu Ţâroiu. Ca să înţeleagă toată lumea, Ţâroiu este viceprimar cu atribuţii de primar, iar pentru preluarea atribuţiilor de viceprimar de pe „cocoaşa” pesedistului colegii trebuiau să aleagă pe unul dintre ei.
Este lesne de înţeles că, în condiţiile în care, în prezent, liberalii au 10 consilieri din 19 (la sfârşitul lui aprilie, îşi vor reîntregi numărul de 11), cel nominalizat era unul de-al lor. PNL-iştii aveau ocazia ţintită din decembrie să ocupe poziţia de secund. De fapt, nu scaunul vicelui îl ţinteau, ci pe cel al primarului, în caz că şeful lor era condamnat, deziderat care nu s-a schimbat nici acum, dimpotrivă, s-a amplificat. Iar aşteptarea verdictului Prefecturii, în care şi-au pus nădejde foştii subalterni ai lui Andrei, pentru eliberarea fotoliilor de la şefia Primăriei, le-a accentuat nervozitatea, făcându-i să pară nişte ahtiaţi după putere, cu care sigur nu vor şti ce să facă după ce se vor trezi cu ea în mână.      
„Şoc şi groază”, vorba colegilor de la senzaţional, marţi, liberalii au declinat oferta viceprimarului-primar, care a întocmit şi semnat materialul prin care le propunea tovarăşilor din Consiliu să aleagă pe unul care să facă pe viceprimarul, nu se ştie cât timp. “Pas”, au spus liberalii, prin vocea lui David, viceprimar de patru luni, fără birou şi fără atribuţii, graţie „complotului” Ţâroiu-Ghinea-Prefectură. De ce s-au mai cramponat, de data aceasta, liberalii, care pentru a-şi construi o apărare indestructibilă la proces, au nevoie să ştie şi câte fire de păr are în nas Ţâroiu?! Ei nu ştiu ca fostul primar Călin Andrei să-şi fi pierdut mandatul, iar Ţâroiu să-i fi preluat atribuţiile, pentru că lor Ghinea nu le-a comunicat nimic. Oricât de multă răbdare ai avea ca să urmăreşti un circ de ţaţe a căror realizare este că au ajuns cu studiul până la litera Z a alfabetului, n-ai cum să nu-ţi spui: ăştia sunt bătuţi în cap?! Urlă toată presa că Andrei nu mai e primar din 5 februarie 2015, numai colegii lui de partid susţin că nu ştiu. Şi nu ştiu, vezi Doamne, pentru că nu le-a comunicat Ghinea ordinul de încetare a mandatului lui Călin Ioan Andrei.
Liberalii care ling ziarele, de nu mai rămâne tuş pe hârtie sau foiţă protectoare pe touch-screen-ul telefoanelor, voiau ordinul prefectului, ca să fie siguri că a apus era „Călin Andrei”. Dacă avocaţilor PNL-ului, căci, de fapt, pentru ei şi-au angajat avocaţi, nu pentru Consiliu şi câmpulungeni, le trebuiau hârtia la proces, datorită conţinutului preţios, atunci i-o cereau lui Nicolae Ghinea şi cu asta basta! Dar să spui în faţa comunităţii pe care o conduci, în calitate de ales local, că nu ştii dacă Ţâroiu a preluat prerogativele de primar, când Ţâroiu, ca primar, te-a convocat la Primărie, la întâlniri, pentru Kretzulescu, câini, avaria la reţeaua de apă, ce putem să-ţi spunem decât: Du-te, nene, şi te plimbă! Prin parcuri!
Al doilea motiv pentru care liberalii n-au vrut să aleagă „viceprimarul”, în urmă cu trei zile, a fost că iniţiativa trebuia să provină de la un consilier sau un grup de consilieri. Asta deşi Ţâroiu este consilier local, altfel nu avea cum să ajungă viceprimar. Dar, după liberali, n-ar mai fi nici consilier. Ţâroiu, dacă e sincer cu colegii de la PNL, recunoaşte că el, de fapt, nu este nici primar, nici viceprimar, nici consilier local, ci este femeia de serviciu a Primăriei şi conduce Câmpulungul din această calitate. Al treilea motiv, fiindcă belele vin întotdeauna în număr de trei, la fel şi prostiile, a fost o aşa-zisă teamă de proces. O aberaţie, vorba lui Ghinea, care i-a recomandat lui Luci Ionescu, posesorul celor mai mulţi gărgăuni, la şedinţa de marţi, să citească legea. Nişte orgolii de bufoni erau exact ce ne lipsea. Dar le înţelegem disperarea de a prinde ciolanul, prin astfel de mişculaţii, fiind conştienţi că fără Călin Andrei, prin votul câmpulungenilor, nu vor pupa în veci funcţia de primar.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!