1.3 C
Campulung Muscel
07/12/2023

Fraţii maltrataţi acuză asistentul maternal că le-a luat din bani

Povestea fraţilor Pişinaru a fost prezentată de toate posturile de televiziune şi toată lumea a putut să îşi dea seama măcar de o parte din coşmarul trăit de aceştia în casa asistentului maternal, care le-a chinuit toată copilăria. Rămaşi orfani de mici, mama lor luându-şi viaţa, iar tatăl fiind răpus de boală, ultimii opt ani din viaţa celor doi băieţi a fost un adevărat calvar. Totul a ieşit la iveală acum, iar asistentul maternal care i-a muncit şi chinuit o să răspundă penal pentru rele tratamente aplicate minorilor.

Copiii sunt fericiţi că au scăpat din casa groazei
La o vârstă fragedă, au fost încredinţaţi unei asistente maternale, care, pentru un salariu de peste două mii de lei pe lună, i-a bătut pe copii, i-a chinuit şi i-a pus să muncească.
Andrei şi Laurenţiu Pişinaru au ajuns în 2007, după moartea mamei, în grija asistentului maternal Aurora Cotescu, din Schitu Goleşti. Din păcate pentru ei, în loc să aibă parte în continuare de o copilărie fericită, care să-i facă să uite de neajunsurile cu care s-au confruntat încă de mici, provenind dintr-o familie modestă din Albota, cei doi băieţi au trecut prin chinuri cumplite. Asta pentru că, spun copiii, cea care ar fi trebuit să le ţină loc de mamă, şi nu numai ea, i-a stâlcit în bătaie, din orice, i-a muncit din greu, i-a înfometat şi i-a lipsit de bucuriile copilăriei. Salvarea a venit când nu se mai aşteptau. Diriginta adolescentului care învaţă la Liceul „Dan Barbilian” l-a văzut plin de vânătăi, la şcoală. Aşa şi-a făcut băiatul curaj şi a mărturisit totul. El a povestit că mama socială s-a enervat pentru că i-a găsit un telefon mobil, pe care-l cumpăraseră din banii strânşi de-a lungul timpului. A fost prima oară când au vorbit despre abuzurile la care erau supuşi.
„Am observat nişte echimoze la nivelul gâtului. S-a realizat ancheta socială care este în curs de derulare. Despre acest elev pot să spun numai lucruri bune. Nu a avut niciodată absenţe şi a terminat clasa a IX-a cu media 9,94.”, a declarat diriginta lui Andrei, Silvia Fianu. Pe fir au intrat reprezentanţii Centrului Maternal şi, împreună cu cei de la Protecţia Copilului, au luat decizia ca cei doi minori să fie duşi într-un centru de plasament din Câmpulung. Reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului Argeş au făcut plângere penală împotriva asistentei maternale. “Pişinaru Andrei şi Laurenţiu au sosit în instituţia noastră, vineri, 21 martie, în jurul orei 17.00. Aici au găsit înţelegere, linişte şi căldură. Imediat s-au acomodat la noi, s-au integrat, iar, în momentul actual, sunt într-un program de consiliere, se simt bine, îşi doresc să rămână în continuare aici şi să îşi urmeze cursurile şcolare, cu aceleaşi note bune pe care le au, şi la Colegiul Pedagogic, şi la Liceul “Dan Barbilian”. Sub nicio formă nu mai doresc să se întoarcă în familia asistentului maternal. Au fost agresaţi, cel mic, Andrei, mai grav, fapt pentru care a fost consultat de un medic, eliberându-se certificat medico-legal”, ne-a declarat Roxana Oancea, şeful Complexului de Servicii pentru Copilul în Dificultate. După ce au văzut cum este viaţa în Complexul pentru Copilul în Dificultate, cei doi spun că nu vor să mai plece de aici.

Le-a băgat urzica pe gât pentru o ciocolată
Despre cea care trebuia să le fie ca o mamă, dar s-a purtat cu ei de parcă i-ar fi fost sclavi, spun că nu îi vor răul. Vor să îşi continue studiile, să meargă la facultate şi să aibă cariere de succes. „Ne simţim bine acum. Aici este foarte bine. Nu este cum credeam noi, este mult mai bine. Totul a început după aproximativ o lună de când am ajuns acolo. Ne spunea că nu facem treabă cum trebuie, dacă ne mişcam prea încet la treaba pe care ne punea să o facem, ne spunea molâi. Ne punea să o ajutăm la porci, la găini, dădeam cu mătura, nu treburi grele. Seara ne făceam temele, când puteam, pentru că munceam aproape toată ziua. Ne bătea, că nu făceam treabă cum trebuie şi nu aveam voie la nimic în acea casă, nici la televizor, ne mai chema ea din când în când. Noi aveam camera noastră şi stăteam toată ziua acolo. Mai ieşeam prin curte, dar nu aveam voie pe afară. S-a certat cu vecinii şi, de vreo patru ani, nu ne-a mai lăsat să ieşim din curte. Nu aveam voie nici măcar să vorbim cu vecinii, pentru că zicea că, din cauza lor, a avut reclamaţii.”, ne-a povestit Laurenţiu, băiatul cel mare. Acesta a relatat cum mama lor de împrumut făcea discriminare şi lor le dădea să mănânce înainte, pentru ca ei să nu îşi dea seama că ea mânca mult mai bine. Ne-au povestit şi cum au fost bătuţi cu urzica de către una din fetele femeii, pentru o ciocolată. Despre ultima bătaie pe care a primit-o Andrei, Laurenţiu a mărturisit că totul a început de la un telefon. „Am cumpărat noi un telefon şi fratele meu a adormit cu el în mână. L-a găsit cu telefonul şi l-a bătut. Nu ne lăsa să vorbim la telefon. Eu am primit un telefon şi nu aveam voie să umblu cu el, că zicea că îl bag în priză. L-a luat în casă şi l-a ţinut cu anii, a expirat şi cartela. Nu vrem să fie pedepsită pentru ce ne-a făcut, doar să pună banii pe care ni i-a luat. Ştim sigur că a scos din banii noştri. Nu ştim cât, dar a scos. A făcut baia, a mai cumpărat câte ceva prin casă.”, ne-a mărturisit Laurenţiu. Reprezentanţii Centrului Maternal au pornit demersurile pentru ca banii să ajungă într-un cont la care să aibă acces copiii după vârsta de 18 ani. Dacă se dovedeşte că Aurora Cotescu a luat din banii acestora, situaţia ei se va complica. Aceasta a refuzat să comenteze cele întâmplate, precizând doar că este foarte supărată, că are tensiunea mare şi glicemia 500. Femeia este anchetată penal şi riscă până la 15 ani închisoare, pentru rele tratamente aplicate minorilor. În plus, ea şi-a pierdut dreptul de a mai profesa ca asistent maternal, iar, dacă se confirmă faptul că a umblat la banii copiilor, i se va adăuga încă o acuzaţie penală, de delapidare.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!