31.9 C
Campulung Muscel
17/07/2024

Consilierii PNL nu sunt de acord cu pretenţiile nemţilor pentru construcţia adăpostului de câini

Viceprimarul Liviu Ţâroiu, rămas în locul primarului Călin Andrei, a avut o întâlnire cu reprezentanţii Asociaţiei “Anima” şi cei ai ONG-ului din Germania care vor să construiască la Câmpulung un nou adăpost pentru câinii comunitari. Dacă înţelegerea de principiu a fost ca germanii să vină cu bani pentru construcţie, iar Primăria Câmpulung să le pună la dispoziţie terenul, acum s-au sucit şi vor mai multe facilităţi. Mai mult decât atât, nu au nici toată suma cu care se angajaseră că vor porni la drum. Consilierii PNL consideră că nemţii vor să profite de situaţia în care se află municipiul, plătind doar jumătate din cât promiseseră. Ionel State, copreşedinte al PNL Câmpulung şi consilier local, este de părere că mai bine ar fi ca municipalitatea să renunţe la colaborarea cu “Anima” şi să fie scos la licitaţie acest serviciu.
„În primă fază, ONG-ul german a spus să le punem la dispoziţie un teren şi ei se vor ocupa de construcţia adăpostului. La întâlnirea pe care am avut-o cu cei din Germania, situaţia s-a schimbat. Acum trebuie să le punem la dispoziţie terenul, să le facem şi drumul, să le aducem o sursă de energie şi una de apă. Niciodată nu a fost discuţia de aşa ceva. Acel adăpost era estimat la 400.000 de euro. Când au venit, aveau doar 100.000 de euro şi mai fac rost de încă 100.000. Domnul consilier Ţâroiu spune că poate să facă adăpostul, dar jumătate-jumătate. Ceilalţi 200.000 de euro trebuie să îi punem noi la dispoziţie. Domnul Ţâroiu a promis că adăpostul se face. Dacă ONG-ul vine cu cei 400.000 de euro, pe care i-au promis, bine, dacă nu, vom scoate la licitaţie serviciul şi nu mai mergem în continuare cu “Anima”. Sunt câini agresivi şi degeaba spun că sunt castraţi şi sterilizaţi.”, a declarat Ionel State în cadrul conferinţei de presă de săptămâna trecută. Contractul Primăriei cu “Anima” a fost prelungit tocmai ca ONG-ul german să se pună în ordine cu proiectul şi să facă rost de bani. Acum, doar proiectul este gata, doar că finanţarea pentru noul adăpost se va face jumătate-jumătate, fapt pe care vicele Liviu Ţâroiu pare să-l agreeze. În bugetul local erau prevăzute 2 miliarde de lei vechi pentru construcţia unui adăpost al Primăriei, care, se pare, vor lua altă destinaţie.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!