6.9 C
Campulung Muscel
01/12/2023

Instanţa a hotărât: Primarul de la Vultureşti, incompatibil

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul formulat de primarul de la Vultureşti, Liviu Poşircă, în dosarul de incompatibilitate. Pe 14 februarie 2013, Liviu Poşircă a fost declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate, pentru că „în perioada 27 iulie 2010 – 15 octombrie 2010, a deţinut, simultan, funcţia de primar al comunei Vultureşti, cât şi calitatea de administrator în cadrul Pirilac Fresh Trans SRL; iar după data de 1 iulie 2011, a fost, simultan, atât primar al primăriei Vultureşti, cât şi comerciant în cadrul Poşircă Liviu Eugen Persoană Fizică Autorizată.” Acum doi ani, Liviu Poşircă a fost declarat incompatibil de ANI împrenă cu alţi şapte primari şi viceprimari din Argeş: Florin Maria (primar Uda), Vasile Dina (primar Valea Danului), Florian Liviu Năstase (primar Căteasca), Cristian Soare (viceprimar Godeni), Nicolae Băjan (viceprimar Morăreşti), Marian Toader (viceprimar Lereşti), Marian Vochin (viceprimar Mozăceni). Pentru a-şi demonstra nevinovăţia, edilii „învinuiţi”, printre care şi primarul Poşircă, nu au avut altă cale pentru păstrarea funcţiilor decât să conteste în instanţă decizia ANI.
Curtea de Apel şi Înalta Curte i-au respins acţiunile de contestare a hotărârii ANI
La Curtea de Apel Piteşti, procesul primarului de la Vultureşti a „mers” repede, după două amânări, magistraţii Secţiei a II-a Civilă, de Contencios administrativ şi fiscal, respingându-i acţiunea, pe 22 mai 2013. Acţiunea s-a prelungit până pe 3 iulie, pentru îndreptarea unor erori şi adăugarea unor omisiuni strecurate în Sentinţa 129 din 22 mai 2013. Cum pronunţarea completului Curţii de Apel Piteşti nu a fost definitivă, sentinţa a fost contestată de primarul Poşircă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Aceasta s-a pronunţat definitiv în şedinţă publică pe 24 februarie 2015, respingându-i, ca nefondat, recursul lui Liviu Poşircă împotriva deciziei date de Curtea de Apel Piteşti. În concluzie, instanţa a decis că Liviu Poşircă este incompatibil, conform raportului Agenţiei Naţionale de Integritate. Primarul a făcut cerere de revizuire a sentinţei, aşa că încă nu se poate spune că şi-a pierdut mandatul. Dacă viitoarele sale acţiuni în justiţie nu vor fi încununate de succes, el nu va mai putea fi primar.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!