6.5 C
Campulung Muscel
30/04/2025

Ateliere de pictură şi poveşti pentru cei mici, la Secţia de Etnografie a Muzeului Municipal Câmpulung

Muzeul Municipal Câmpulung, în colaborare cu Centrul Cultural Oratia, reprezentat de Carmen Bârloiu, şi Asociaţia „Historia Renascita”, prin ajutorul oferit de meşterii populari Raluca Drăghici şi Ruxandra Grigore, precum şi al lui Andrei Ionescu, organizează în această săptămână două zile dedicate relaxării culturale. Activităţile se desfăşoară la Secţia de Etnografie şi Artă Populară a Muzeului Municipal şi includ ateliere de pictură şi poveşti sub titlul „În curtea bunicilor”, ajuns la a doua ediţie.

Invitatul special al evenimentului este Andrei Ionescu, student în anul I la Actorie în cadrul Centrului Unviersitar Piteşti al Universităţii Naţionale de Ştiinţă şi Tehnologie POLITEHNICA Bucureşti. Acesta este membru al Asociaţiei „Historia Renascita” de trei ani şi, de curând, este actor, editor de imagine şi asistent de producţie într-un film independent, „Legenda castelului din Ardud”, un smediu-metraj filmat în Zalău, care va avea premiera în curând la Mioveni, Piteşti şi, posibil, la Câmpulung.

Pasionat de istorie, artă, teatru şi sport, Andrei Ionescu vine la Câmpulung pentru a le citi copiilor poveşti menite să le stârnească imaginaţia şi să le servească drept inspiraţie pentru atelierele de pictură. „Îmi place la Câmpulung. Este linişte, este un oraş aproape de munte, unde este un aer curat, mai rece. În urmă cu o săptămână, când am fost să promovez filmul meu, la Mioveni, am fost la doamna mea învăţătoare. Eu aş fi vrut să povestesc cu dumneaei, să-i dau afişul. S-a întâmplat ca între timp să vină copiii de la ora de sport, în clasă, să mă vadă pe mine acolo, iar doamna mea învăţătoare mi-a propus să le povestesc şi lor despre film, despre mine, că sunt actor, iar copiii s-au arătat foarte entuziasmaţi. Le-am povestit despre film, mi-au pus întrebări, le-am pus trailer-ul pe tabla interactivă, i-am invitat la film. Mi s-a părut interesantă acea interacţiune cu copiii, iar apoi a fost propunerea Muzeului Municipal Câmpulung de a veni aici. Eu, pentru că iubesc copiii şi îmi place să interacţionez cu ei, nu am refuzat.”, a relatat Andrei Ionescu.

Fiecare grupă de participanţi ascultă două poveşti, fiecare având un timp dedicat de maximum 30 de minute, astfel încât interesul copiilor să fie menţinut, iar aceştia să aibă timp suficient pentru a-şi alege şi picta personajele preferate. Sanda Safta, şefa Secţiei de Etnografie şi Artă Populară, a pregătit pentru această ocazie o mică expoziţie de păpuşi în formă de animale, reprezentative pentru curţile bunicilor, oferind celor mici o sursă suplimentară de inspiraţie.

R.A.Ș.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!