16/03/2025

Numele şi semnătura lui Alin Vlădău, folosite pe o reclamaţie la ANI împotriva Elenei Lasconi

Mocirla politică se adânceşte la Câmpulung, prin alte şi alte stratageme ticluite de o cloacă de disperaţi după putere, lipsiţi în totalitate de scrupule. Mai nou, este târât în această mizerie inepuizabilă viceprimarul Alin Vlădău, într-o încercare de dezbinare a echipei de conducere a Primăriei Câmpulung. Care este cea mai recentă potlogărie, scornită de nişte trepăduşi din sfera politică, pentru a-i învrăjbi pe cei doi? Numele şi semnătura viceprimarului Alin Vlădău apar pe o reclamaţie trimisă Agenţiei Naţionale de Integritate, cu solicitarea de a verifica declaraţia de avere a primăriţei Elena Lasconi. Riposta lui Vlădău a constat într-o plângere penală depusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung, pentru falsificarea semnăturii şi folosirea datelor personale într-un context străin de persoana lui. Partea neplăcută este că, şi dacă se dovedeşte că plângerea la A.N.I. nu-i aparţine, cercetarea Inspecţiei de Integritate va continua până la stabilirea unui verdict în chestiunea posibilului conflict de interese reclamat de autorul unei infracţiuni.

  • Potrivit unor răspunsuri ale A.N.I., vicele ar fi cerut instituţiei să verifice declaraţia de avere a primăriţei

Primăriţa Elena Lasconi a povestit astăzi, 11 martie 2025, cum s-a întâmplat tărăşenia. „În urmă cu câteva săptămâni, a venit domnul viceprimar palid la mine în birou, cu două hârtii în mână. Mi-a zis că nu-i vine să creadă. De fapt, mi-a zis că face infarct. Mi-a arătat hârtiile. Într-una dintre ele, el făcea o solicitare către A.N.I. (n.r. Agenţia Naţională de Integritate), ca să-mi verifice declaraţia mea de avere. În prima hârtie se spune că s-a primit reclamaţia, iar, în a doua, că a început să se cerceteze. Mi-a spus că el nu a făcut niciodată acest document, că a sunat la A.N.I. şi înţeleg că a transmis şi un email de pe adresa oficială, ca să se vadă că este de la Primăria Câmpulung. A spus că vrea să vadă şi el ce solicitare s-a trimis către A.N.I. şi i s-a răspuns că nu se poate, chit că, ipotetic, el era semnatarul, deşi el nu a făcut aşa ceva. Am contactat un avocat, care a formulat o plângere penală la Parchetul Câmpulung, pentru că cineva s-a folosit de datele personale. Urmează să meargă, împreună cu avocatul la A.N.I., pentru a face rost de acea solicitare care, chipurile, a fost făcută de el.”, a relatat aceasta la conferinţa de presă de astăzi, 11 martie 2025.

  • Deşi numele lui apare pe documentul care a declanşat cercetarea, Alin Vlădău nu-l poate vedea decât în prezenţa unui avocat  

Cronologic, faptele s-au consumat astfel. Existenţa unei sesizări la Agenţia Naţională de Integritate a fost trădată de o adresă pe care Adrian Vlădău – Alin, cum îl ştiu câmpulungenii – a primit-o din partea Direcţiei Avertizori în Interes Public, Serviciul Avertizori în Interes Public, pe 30 decembrie 2024. „Cine a făcut sesizarea – a precizat Alin Vlădău – n-a trimis-o direct Departamentului de Control al A.N.I., pentru declaraţiile de avere. A trimis-o la modul general şi a ajuns la Direcţia Avertizori în Interes Public. Dacă a depus-o prin Poştă sau prin aplicaţie, nu ştim. Departamentul la care a ajuns sesizarea mi-a trimis o adresă prin care îmi comunica că nu m-am adresat departamentului care trebuie şi că a fost direcţionată către departamentul respectiv.” Petiţia care a generat această tevatură pretexta posibile conflicte de interese în care s-ar fi aflat primăriţa Câmpulungului.

Pe 20 ianuarie 2025, Alin Vlădău a primit un al doilea document, de data aceasta, din partea Inspecţiei de Integritate, care îl informa că sesizarea lui a fost înregistrată la Agenţia Naţională de Integritate la data de 16 ianuarie 2025. Şi că va fi analizată situaţia reclamată.

Pasul următor: viceprimarul Câmpulungului a solicitat informaţii despre conţinutul documentului cu care el ar fi declanşat această verificare, însă răspunsul din 31 ianuarie 2025 al Inspecţiei de Integritate a fost în sensul că nu-i pot fi comunicate astfel de informaţii, deşi erau numele şi semnătura sa pe reclamaţia către A.N.I. Detaliile – după cum au precizat – nu le furnizează decât în prezenţa unui avocat. Ceea ce se va întâmpla, Vlădău având programată o deplasare la Bucureşti, la sediul instituţiei, însoţit de un apărător, pentru a consulta reclamaţia.

„Am făcut o plângere la ei pe site, am primit răspuns şi la aceea, după care, pe 16 februarie 2025, am înaintat o plângere la Parchet. Ce este de reţinut este că cei care au făcut plângerea mi-au folosit adresa de la firmă, nu adresa de domiciliu. Ca atare, aceste răspunsuri au fost expediate la adresa firmei mele.”, ne-a declarat viceprimarul Vlădău.

  • Chiar dacă autorul petiţiei a comis o infracţiune, cercetarea A.N.I. nu se opreşte   

Ce i-a atras atenţia primăriţei Elena Lasconi, care a primit şi ea un document din partea A.N.I., este că este folosit numele „Lăsconi”, aşa cum apare, de foarte multe ori, în comentariile din spaţiul public ale oponenţilor politici şi ale „uneltelor” lor, şi unii, şi alţii, cel mai adesea, postaci cu conturi false pe reţelele de socializare.

Pe 12 februarie 2025, Elena Lasconi a primit o recomandată, prin care era informată că, „în urma sesizării transmise de o persoană fizică, s-a declanşat evaluarea respectării regimului juridic al conflictelor de interese în perioada exercitării funcţiilor demnităţii publice.” Şi că vor fi solicitate informaţii şi documentele instituţiilor şi autorităţilor publice, precum şi altor persoane juridice de drept public sau privat şi persoanelor fizice, în sprijinul activităţii de evaluare. Dacă, în urma cercetărilor, vor rezulta elemente care să indice un posibil conflict de interese, Elena Lasconi este înştiinţată că va primi o nouă informare. Iar dacă va reieşi că a fost încălcată legislaţia penală, fiscală, contravenţională sau disciplinară, A.N.I. va sesiza organele de urmărire penală, fiscală, respectiv disciplinară competente.

„Şi dacă se dovedeşte că nu este el autorul şi că cineva s-a folosit de numele şi semnătura lui, oricum, verificarea continuă.”, este urmarea nefirească a acestui demers. „Nu mi-am propus să mă gândesc… să suspectez pe cineva. Este o infracţiune şi s-au făcut multe din acestea, căci, poate, mă prind cu ceva. Mie mi se pare incredibil că A.N.I. se ocupă cu aşa ceva, în condiţiile în care şeful ANAF, care are o casă de nu ştiu câte sute de metri pătraţi şi câştigă mai puţin decât mine într-un an, s-a făcut că face un control la Nordis. Iar A.N.I. nu face nimic, dar are treabă cu mine, deşi eu am acelaşi apartament la care plătesc rate până în 2037.”, a încheiat Elena Lasconi.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!