10.7 C
Campulung Muscel
16/03/2025

CNI a stabilit câştigătorul lucrării de construcţie a creşei din curtea Colegiului „Carol I”: Grup Primacons, din Slatina, firma care va renova Spitalul Câmpulung

Luni, 10 martie 2025, Compania Naţională de Investiţii a încheiat contractul pentru construcţia creşei programate în incinta Colegiului Naţional Pedagogic „Carol I” cu asocierea firmelor Grup Primacons SRL, din Slatina, şi Domus Maximus SRL, din Sibiu, înscrise la licitaţie împreună cu patru subcontractanţi. Lidera asocierii, societatea omului de afaceri Octavian Bălţoi, este şi câştigătoarea investiţiei de renovare energetică a Spitalului Municipal Câmpulung, care în 2025 va intra în şantier, odată eliberată autorizaţia de construire pe 30 decembrie 2024. 10 martie 2025 este şi data comunicării rezultatului procedurii de achiziţie pe platforma SEAP – Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, moment care coincide cu încheierea unei etape care n-a fost scutită de riposta uneia dintre asocierile participante. Însă, chiar şi cu declanşarea unei contestaţii din partea unei companii nemulţumite de rezultat, licitaţia organizată de C.N.I. s-a încadrat într-un termen de cinci luni şi zece zile.  

Reluăm informaţia potrivit căreia participarea la licitaţia pentru construirea creşei, constând în cinci asocieri care grupează 29 de firme, ofertanţi şi subcontactanţi – dată fiind valoarea contractului scos la licitaţie, aproximativ 16,75 milioane de lei -, a întrecut-o pe cea de la achiziţia lucrării de renovare a Spitalului Municipal, pentru care au concurat 27 de firme împărţite în patru asocieri (ofertanţi, terţi şi subcontractanţi).

  • Creşa va funcţiona cu maximum 7 grupe, în total 70 de copii

La doi ani distanţă de momentul în care primăriţa Elena Lasconi a semnat, la Bucureşti, contractul de finanţare pentru construcţia unei creşe la Câmpulung – etapă consumată pe 22 septembrie 2022 -, Compania Naţională de Investiţii a demarat licitaţia pentru desemnarea constructorului. Pe 1 octombrie 2024, C.N.I. a lansat invitaţia de depunere a ofertelor, stabilind drept criteriu esenţial de departajare „cel mai bun raport calitate – preţ”. Autoritatea contractantă a solicitat pachetul complet de servicii: „proiectare – faza adaptare la amplasament, execuţia de lucrări şi asistenţă tehnică din partea proiectantului pe perioada execuţiei lucrărilor pentru obiectivul de investiţii: „Construire creşa medie”- strada Mărăşeşti, nr.15, municipiul Câmpulung.” Clădirea va fi amplasată în incinta Colegiului Naţional Pedagogic „Carol I”, pe un teren aflat între sala de sport şi intrarea dinspre stadion în curtea şcolii.

Termenul acordat pentru primirea ofertelor a fost 17 octombrie 2024, zi în care documentaţiile depuse de constructorii interesaţi de angajamentul de lucru de la Câmpulung au fost deschise.

Investiţia intitulată „Construire creşă medie” este susţinută financiar din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Câteva referinţe despre proiectul tip al construcţiei. „Suprafaţa minimă de teren, liber de sarcini, necesară amplasării obiectivului de investiţie, este de 3.510,18 mp, cu lăţimea minimă de 41,10 m şi lungimea minimă de 87,90 m. Pentru suprafaţa de teren, limita este de minimum 10 mp/copil de teren neconstruit, destinaţi spaţiului de joacă. În condiţiile în care spaţiul destinat creşei este de dimensiuni reduse, se poate amenaja spaţiul de joacă pe terasa construcţiilor situate pe parter, pentru copiii între 1-3 ani. Mărimea grupelor poate varia între minim 5 şi maxim 10 copii. Se recomandă ca terenul să fie în legătură cu unităţi sanitare pentru copii, să aibă acces la mijloacele de transport în comun şi să aibă legătură cu reţeaua de circulaţie majoră. De asemenea, se va ţine cont să nu fie amplasat în zone cu risc de inundaţii, viituri, cu risc de alunecare a terenului sau eroziuni de orice fel, cu risc de surpare a terenului învecinat, degajări de gaze poluante, izvoare de apă, vecinătăţi cu pericol de prăbuşire ce ar bloca toate căile de acces pe o rază de 200 m. Necesarul de spaţiu verde trebuie să fie de minimum 20%, pe teren natural.”, sunt condiţiile Ministerului Dezvoltării.

Creşa va avea o suprafaţă construită de 1.765,82 m, cu o lungime a construcţiei de 76,16 m şi o lăţime de 34,13 m. Regimul de înălţime este de parter. Creşa va funcţiona cu maximum 7 grupe, în total 70 de copii. Creşa va avea toate facilităţile prevăzute în reglementările legale: camere de joacă, dormitoare, spălătorie proprie, bucătărie, sală mare funcţională, cabinet medical, spaţii administrative. Pe acoperiş se vor amenaja spaţii verzi, terase înverzite, panouri fotovoltaice pentru a asigura energia necesară şi a avea un aport de energie verde în funcţionarea creşei. Geamurile, uşile, pereţii şi podeaua vor fi bine izolate, construite cu cele mai noi tehnologii. Încălzirea, respectiv răcirea clădirii se vor face prin pompe de căldură.

  • 29 de firme, grupate în cinci asocieri

S-au înscris până la termenul acordat de organizatoarea licitaţiei următoarele asocieri de firme:

  • Asocierea formată din Grup Primacons SRL (reprezentant Octavian Bălţoi), din Slatina, în calitate de lider, şi Domus Maximus SRL (reprezentant Ştefan Dâmboiu), din Sibiu, ofertant, având alături de ele patru subcontractanţi: Instpro SRL (reprezentant Dan Scăunaşu), din Drăgăşani, Electro Data Instal SRL (reprezentant Marius Constantin Cuc), din Cluj Napoca, Tehnomax Expert MC SRL (reprezentant Cătălin Ene), din Slatina, Rodan Profi Multiserv SRL (Costel Cotosman), din Slatina.
  • Asocierea formată din Ovi Construction & Real Estate SRL (reprezentant Marian Andrei Pîrvu), din Dragomireşti Vale – Ilfov, în calitate de lider, MTA Structural Engineers SRL (reprezentant Octavian Tarcău), din Bucureşti, ofertant, Ovi Architecture & Engineering SRL (reprezentant Cezar Constantin Tuţa), din Bucureşti, ofertant, şi subcontractanţii: Prosper Gaz SRL (reprezentant Giorgică Paltanea), din Bucureşti, Set Alarm International SRL (reprezentant Cristian Soricuţ), din Bucureşti, AD Mep Engineering SRL (reprezentant Alexandru Doru), din Bucureşti, Black Sea Suppliers SRL (reprezentant Ghiunsel Resit), din Constanţa.
  • Asocierea formată din ACG Construction & Projects SRL (reprezentant Mihai Peticilă), din Bucureşti, în calitate de lider, Gama Project Investment SRL (reprezentant Marius Galatchi), din Bucureşti, ofertant, RBS AG Construct SRL (reprezentant Mihaela Plastoi), din Bucureşti, ofertant, şi subcontractanţii: BIP Telecom SRL (reprezentant Lucian Badica), din Bucureşti, Professional General Instal SRL (reprezentant Victor Mărgărit), din Bucureşti, Arima Electroinstal SRL (reprezentant Mihaela Cristiana Mareş), din Bucureşti.
  • Asocierea formată din Toderică Solutions SRL (reprezentant Florin Toderică), din Bucureşti, în calitate de lider, Dalubuild Construct SRL (reprezentant Lucian Ciprian Aelenei), din Suceava, ofertant, Global Proiect SRL (reprezentant Alexandru Marin), din Bucureşti, ofertant, RCS Electro SRL (reprezentant Cristian Lungu), din Bacău, subcontractant.
  • Asocierea formată din Zeus SA (reprezentant Gheorghe Marica), din Piteşti, Rugby Construct SRL (reprezentant Iulian Cătălin Suditu), din Bucureşti, ofertant, şi subcontractanţii: Metropolitan Services SRL (reprezentant Sorin Zamfir), din Geamăna – Bradu, Robotica Service SRL (reprezentant Vasile Radu), din Piteşti, AIR Service Delta SRL (reprezentant Adrian Rachinoiu), din Ştefăneşti, Svarka NDT SRL (reprezentant Mihai Ionuţ Alexandru), din Tulcea.

Asocierea condusă de firma lui Octavian Bălţoi, Grup Primacons, din Slatina, a câştigat contractul la preţul de 16.177.971,61 lei, la o diferenţă de 578.989 lei faţă de valoarea cu care a fost scos la licitaţie, 16.756.960,62 lei.

Magda BĂNCESCU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!