9 C
Campulung Muscel
24/01/2025

Aproape 9 milioane de lei, valoarea cu care Primăria scoate din nou la licitaţie investiţia de eficientizare energetică a fostei Şcoli nr.6

După o procedură de achiziţie anulată, Primăria Câmpulung a scos din nou la licitaţie investiţia de eficientizare energetică a clădirii fostei Şcoli Generale nr.6. Valoarea estimată a contractului a cărui realizare depinde de accesarea finanţării prin Programul E.L.E.N.A. se cifrează la aproximativ 9 milioane de lei. Startul celei de-a doua încercări de desemnare a executantului lucrării, care va asigura şi serviciul de proiectare, s-a produs pe 20 decembrie 2024. Constructorii dispuşi să accepte condiţiile administraţiei publice locale de derulare a acestui proiect, care, deocamdată, nu beneficiază de fondurile necesare, au timp să se înscrie până pe 27 ianuarie 2025. Criteriul de departajare a concurenţilor îl constituie „cel mai bun raport calitate – preţ”.

  • În ce constă investiţia

8.922.272,09 lei reprezintă valoarea estimată a pachetului de servicii solicitat câştigătorului procedurii de achiziţie: proiectare la faza de proiect tehnic şi detalii de execuţie, asistenţă tehnică din partea ofertantului, verificare tehnică şi execuţia lucrărilor de „Creştere a eficienţei energetice a Şcolii Generale nr.6”.

Potrivit informaţiilor publicate de autoritatea contractantă pe portalul SEAP – Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, auditorul energetic recomandă următoarele soluţii de reabilitare energetică. Pentru reabilitarea pereţilor exteriori, specialistul propune termoizolarea cu vată minerală bazaltică de 15 cm grosime, cu clasa de reacţie la foc A1. În zona soclului, termoizolarea se va efectua cu polistiren extrudat ignifugat de 10 cm. În vederea reabilitării tâmplăriei exterioare, soluţia este o tâmplărie performantă energetic, cu tocuri şi cercevele din aluminiu, cu geam termoizolant low-e, având un sistem de garnituri de etanşare şi cu posibilitatea montării sistemului de ventilare controlată a aerului. Profilele vor asigura proprietăţi optime de statică a ferestrei şi se vor încadra cel puţin în clasa de combustie C2 – greu inflamabil.

Varianta de reabilitare a plăcii şarpantei este termoizolarea cu vată minerală bazaltică de 30 cm grosime. În ceea ce priveşte reabilitarea instalaţiilor, se propun o instalaţie cu centrală pe gaz pentru încălzirea spaţiilor, o instalaţie cu centrală pe gaz pentru prepararea apei calde menajere, ventilaţie cu recuperator de căldură cu o eficienţă de minimum 70%, sistem de răcire a aerului şi o instalaţie de panouri fotovoltaice. Aceasta va asigura iluminatul, răcirea şi ventilarea spaţiilor. Aportul s-a calculat cu 40 mp de panouri fotovoltaice. Acestea vor avea o putere de aproximativ 8kW.

Alte îmbunătăţiri luate în calcul: schimbarea corpurilor de iluminat cu unele noi cu LED cu durata mare de viaţă şi consum redus; schimbarea circuitelor electrice cu unele noi şi adaptarea instalaţiei la consumatorii nou propuşi; schimbarea distribuţiei instalaţiei de încălzire şi izolarea termică corespunzătoare a acestora; schimbarea distribuţiei instalaţiei de apă caldă menajeră şi izolarea termică corespunzătoare a acestora; schimbarea robinetelor, a vanelor de sectorizare şi golire a tuturor armăturilor.

Gradul de asigurare seismică (R3) are o valoare inferioară valorii minime de 65%, motiv pentru care este necesară executarea unor lucrări de consolidare. Atât la corpul A, cât şi la corpul B se propun cămăşuiri cu beton armat în grosime de 8 cm, cu armături din oţel. La etajul corpului A se prevede înlocuirea planşeului de lemn cu un planşeu de beton armat, pentru a se putea crea rolul de şaibă al planşeului. De asemenea, se prevede cămăşuirea stâlpilor de faţadă cu beton armat de 10 cm grosime, prin înlocuire de material. La ambele corpuri se vor executa intervenţii la fundaţii pentru susţinerea elementelor verticale introduse. Fundaţiile noi vor fi amplasate la aceeaşi cotă cu cele existente şi se vor lega de cele existente cu ajutorul unor ancore. În cazul consolidării peretelui pe ambele feţe, fundaţiile de pe cele două feţe ale peretelui vor fi legate între ele cu dopuri de legătură amplasate la ax de 1 m, sub pardoseala parterului. Se va proceda la revizuirea şarpantei de lemn de la corpul A.

  • Dacă Primăria nu obţine fondurile europene pentru realizarea investiţiei, contractul de achiziţie va fi anulat   

Contractul va fi încheiat cu o clauză suspensivă, potrivit căreia „încheierea contractului de achiziţie publică este condiţionată de încheierea contractului de finanţare prin Programul Regional Sud-Muntenia 2021-2027, abreviere E.L.E.N.A., semnarea contractului făcându-se cu respectarea dispoziţiilor referitoare la angajarea cheltuielilor din bugetele care intră sub incidenţa legislaţiei privind finanţele publice. Autoritatea contractantă precizează că va încheia contractul cu ofertantul declarat câştigător numai în măsura în care fondurile necesare achiziţiei vor fi asigurate prin semnarea contractului de finanţare. În cazul în care, indiferent de motive, contractul de finanţare nu se va semna, autoritatea contractantă, după primirea notificării din partea ADR cu privire la neacordarea finanţării, îşi rezervă dreptul de a anula procedura de atribuire în condiţiile în care nu există o altă sursă de finanţare (…), fiind imposibilă încheierea contractului de achiziţie publică. Ofertanţii din cadrul acestei proceduri înţeleg că autoritatea contractantă şi/sau ADR nu pot fi considerate răspunzătoare pentru vreun prejudiciu în cazul anulării procedurii de atribuire, indiferent de natura acestuia şi indiferent dacă autoritatea contractantă şi/sau ADR au fost notificate asupra existenţei unui asemenea prejudiciu. Ofertanţii din cadrul acestei proceduri acceptă utilizarea condiţiilor speciale, respectiv ale clauzei suspensive, asumându-şi întreaga răspundere în raport cu eventualele prejudicii pe care le-ar putea suferi în situaţia descrisă. Clauza suspensivă are o valabilitate de 10 luni. În condiţiile în care, după expirarea valabilităţii clauzei, autoritatea contractantă nu poate asigura finanţarea necesară încheierii contractului şi implementării acestuia, aceasta îşi rezerva dreptul de a anula procedura de atribuire.”, sunt termenii impuşi de organizatoarea licitaţiei.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!