-3.4 C
Campulung Muscel
16/01/2025

Generaţiile de antrenori şi sportivi ai Secţiei de Lupte CS Muscel s-au revăzut în cadrul Memorialului „Ion Dragomir şi Gheorghe Cloţ”

Memorialul de lupte „Ion Dragomir și Gheorghe Cloț”, desfășurat la Câmpulung, a continuat și în acest an tradiția de a reuni generațiile de aur ale luptelor greco-romane muscelene. Evenimentul a fost organizat de maestrul Anton Arghira, care a reușit să transforme competiția într-o recunoaștere a valorilor și performanțelor sportivilor și antrenorilor legitimați la Clubul Sportiv Muscel de-a lungul timpului.

  • CS Muscel, locul I la concursul de lupte

Competiția propriu-zisă a adunat peste 70 de sportivi de la șase cluburi din orașele Câmpulung, Craiova, Slatina, Râmnicu Vâlcea, Pitești și Medgidia. După mai multe meciuri desfășurate într-o manieră de fair-play, primele trei locuri în clasamentul general au fost ocupate de cluburile din Slatina (locul al III-lea), Craiova (locul al II-lea) și Câmpulung (locul I). Cele trei cluburi câștigătoare au primit câte o cupă cadou, ca simbol al recunoașterii performanței. „Trebuie să vă spun că a fost un concurs mai restrâns din punct de vedere al participării, dar le-am dat meciul copiilor începători, pentru că asta este cel mai important! A fost cea mai numeroasă echipă, în jur de 30 de copii, printre care 20 erau începători. Trebuie să nu uităm de unde am plecat!”, a relatat Anton Arghira despre sportivii legitimaţi la CS Muscel, câştigătorii concursului.

  • Generaţiile de antrenori şi sportivi, reunite în cadrul Memorualului

Evenimentul a inclus și o componentă comemorativă, dedicată memoriei antrenorilor Ion Dragomir și Gheorghe Cloț, considerați repere ale dezvoltării luptelor greco-romane în Muscel. Cu această ocazie, Anton Arghira a organizat „Revederea Generațiilor”, o inițiativă care a adus împreună foști antrenori și sportivi cu realizări notabile. Fiecare participant a primit diplome ca semn de apreciere pentru contribuțiile aduse secției de lupte a Clubului Sportiv Muscel. Pe spatele fiecărei diplome, în partea de sus sunt prezentaţi antrenorii de lupte greco-romane, apoi sunt menţionaţi cei care au participat sau au fost medaliaţi la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale şi Campionatele Europene. Nu în cele din urmă, au fost trecuţi şi sportivii care au obţinut medalii la Campionatele Naţionale şi Campionatele Internaţionale. „Ca în fiecare an, mă bucur să vă revăd şi deja vă invităm şi la anul să veniţi! Ne străduim să putem organiza, cel puţin cât va fi Toni, această competiţie în memoria celor doi antrenori. Eu nu l-am cunoscut decât pe unul dintre ei, dar înţeleg, din ce mi-a povestit Toni, că au fost foarte dedicaţi secţiei de lupte a Clubului Sportiv Muscel.”, a transmis Silviu Smadea, directorul Clubului Sportiv Muscel.

Astfel, au avut parte de diplome cei care au fost prezenţi:

  • Foşti directori ai Clubului Sportiv Muscel şi antrenori: Gheorghe Dinu, Cornel Petrescu, Constantin Stan, Lucian Coman, George Bălan, Mircea Fulger, Vasile Pavelescu.
  • Foşti sportivi: Nicolae Mătăsaru, Cornel Leca, Marin Preda, Ion Dulică, Ion Enaru, Gelu Tican, Constantin Uţă, Mircea Stancu, Nicolae Niţu, Nicolae Onică, Florin Matei, Sorin Zidaru, Iris Panciu, Alexandru Matei, Ionuţ Neacşu, Iulian Raia, Nicolae Iorga, Lucian Neculaescu, Răzvan Motoi, Dumitru Mîzgaciu, Radu Mîzgaciu şi Vlad Mariea.

Finalul evenimentului a fost marcat de un moment de reculegere, dedicat atât antrenorilor Ion Dragomir și Gheorghe Cloț, cât și sportivilor și antrenorilor care nu mai sunt în viață. A fost un gest de respect colectiv, menit să păstreze vie amintirea celor care, prin munca și dăruirea lor, au fost parte din această comunitate sportivă.

Robert Adrian ŞTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!