Vinerea viitoare, pe 4 octombrie 2024, este programată recepţia investiţiei de amenajare a Bulevardului „Pardon”, finalizată în această vară, la capătul a patru ani de la debut. Era încheiată mai devreme dacă nu existau cele două perioade de blocaj dictate de ISC Argeş, generate de reclamaţiile aceleiaşi persoane: prima oprire, de un an, între primăvara anului 2022 – primăvara anului 2023, cât a durat procesul politic declanşat de prefectul PNL Radu Perianu, a doua, de opt luni, între noiembrie 2023 – iunie 2024. După ce instituţia de control a ridicat cea de-a doua măsură de sistare a lucrării, în iunie 2024, se putea efectua recepţia, din câte am aflat de la administratorul public Ioana Marcu. Adică cei de la Inspectoratul Judeţean în Construcţii Argeş erau de acord cu derularea acestei formalităţi încă de la acel moment, însă autorităţile locale au ales să continue investiţia cu pavarea cu piatră cubică a capătului de la Biserica „Sfântul Nicolae” – Casa de Cultură „Tudor Muşatescu”. Odată rezolvată şi această porţiune, nu mai este de parcurs decât etapa birocratică a recepţiei care, teoretic, n-ar avea de ce să nu se încheie cu un rezultat favorabil.
- Există posibilitatea de a interzice traficul rutier pe bulevard noaptea, pentru protejarea investiţiei
Data recepţiei este „bătută în cuie”, vineri, 4 octombrie 2024, fiind semnat deja convocatorul reunirii reprezentanţilor implicaţi în această formalitate aşteptată ca un dar de Crăciun: ISC, Direcţia de Cultură, ISU etc. Administratorul public Ioana Marcu, de la care am aflat câteva amănunte înaintea „finish-ului” oficial al investiţiei, nu are emoţii, deoarece, după ultima revenire a reprezentanţilor celei mai năzuroase instituţii, din luna iunie, când s-a ridicat interdicţia de lucru, a existat permisiunea efectuării recepţiei. „Doar că noi am preferat să facem şi intersecţia de la Biserica „Sfântul Nicolae”. Dar, la acel moment, noi eram gata de recepţie. În afara unor indicatoare stradale, care trebuiau montate, totul era pregătit şi putea fi făcută de atunci. Însă noi am vrut să facem neapărat intersecţia din capăt, pentru că rămânea diferenţa de nivel. Am depins 100% de echipa de bătători de piatră cubică şi, din acest motiv, s-a întârziat.”, ne-a declarat city-managerul Ioana Marcu.
Se va circula şi rutier pe bulevard după data de 4 octombrie 2024? Căci aceasta vrea să afle tot oraşul. Fiind un subiect delicat, care n-a fost stabilit cu certitudine la nivelul Primăriei, Ioana Marcu n-a oferit un răspuns categoric. Şi nu este categoric pentru că nu s-a luat o decizie finală. Însă se discută varianta ca, măcar pe perioada nopţii, bulevardul să fie închis traficului rutier, din raţiuni de protejare a investiţiei. „Vedem în ce măsură şi după ce program. Am analizat diferite opţiuni şi sunt mulţi oameni care susţin că ar fi bine ca, pe timpul nopţii, să fie închis. Inclusiv din partea noastră. Asta din cauză că se produc acte de vandalism, se circulă haotic, nu este o diferenţă mare de nivel între stradă şi trotuar şi se pot urca uşor maşini acolo, noaptea, şi să distrugă. Aşa că vom gândi un program de funcţionare, care să fie pe aceeaşi linie cu necesităţile oraşului. Vom încerca să-l implementăm.”, a mai precizat Ioana Marcu.