20 C
Campulung Muscel
18/07/2024

De Rusalii, comuna Lereşti a găzduit cea de-a XV-a ediţie a Festivalului „Covrigului cu Ou”

Comuna Lereşti a fost recent gazda celei de-a XV-a ediţii a Festivalului „Covrigului cu Ou”, un eveniment care a atras o mulţime de participanţi dornici să guste cele mai bune preparate locale. Organizat de Elena şi Ionel Marin, fondatorii Asociaţiei „Alunelul”, festivalul s-a desfăşurat în Căminul Cultural Lereşti şi a avut ca scop principal promovarea tradiţiilor culinare, cu accent pe deliciosul covrig cu ou.

Festivalul a adus în prim-plan specificul gastronomic al zonei, prin intermediul unui produs tradiţional foarte apreciat, covrigul cu ou. Reţeta se transmite din generaţie în generaţie şi reprezintă un simbol al tradiţiei culinare din Lereşti.

Pe lângă deliciile culinare, participanţii s-au bucurat şi de un program artistic variat. Artiştii locali au oferit un spectacol plin de voie bună, cu dansuri populare şi cântece din repertoriul românesc. Pentru a aduce un plus de diversitate, programul a inclus şi câteva melodii internaţionale, care au fost bine primite în public.

Momentul culminant al festivalului a fost, fără îndoială, concursul de preparare a celor mai buni covrigi cu ou. Juriul, format ad-hoc şi din persoane alese din public, a avut sarcina de a alege câştigătorii, având în vedere calitatea preparatelor prezentate.

  • Juriu: Mariana Maria, Andreea Oncioiu, Cătălina Popescu, Elena Oncioiu, Adriana Arsu.
  • Gospodine: Locul I – Anca Măcărescu, Locul II – Daniela Bălan, Locul III – Nicoleta Bucurenci
  • Tinere Speranţe: Locul I – Ina Avram, Locul II – Eva Geantă, Locul III – Maria/Darius Bădicu.
  • Societăţi Comerciale: Locul I – S.A. Alex&Theo Party, Locul II – Un Băiat şi o Fată, Locul III – Power Forever.

R.A.Ş.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!