37.4 C
Campulung Muscel
16/07/2024

Un individ a distrus mai multe cruci din cimitirul Bisericii din Valea Româneştilor

În această dimineaţă, în jurul orei 6.30, un individ a fost surprins în cimitirul Bisericii din Valea Româneştilor în timp ce distrugea crucea de la mormântul mamei sale. Oamenii din zonă au raportat că persoana în cauză nu ar fi fost la prima faptă de acest gen, iar mai devreme, tot în această dimineaţă, ar fi distrus aproximativ 10 alte cruci, alese aleatoriu.

Potrivit cetăţenilor din zonă, omul este cunoscut pentru trecutul în care a mai fost certat cu legea, fiind pe deasupra şi o fire agresivă. „Cel mai grav este că este agresiv. Tuturor le este teamă. Este cunoscut că sparge geamurile şi în trecut, nu numai de acum. Treaba a început de o jumătate de an, să zic, au început să apară cruci sparte, dar doar cruci, nu monumentul în sine. Prima dată am dat vina pe animale. Mai era câte o cruce căzută, ciobită, toată lumea dădea vina pe animale, oamenii se duceau şi se certau cu proprietarul să le ţină acasă. Şi le-a ţinut acasă. Până când acest om a fost prins în fapt de către cineva de aici, când a lovit şi a spart o cruce, iar acesta, cu omul respectiv, a vrut să intre în conflict. Ieri, pentru prima dată, am văzut câteva dintre ele fiind sparte. Pe prima am constatat-o aici, ciobită. Uitându-mă mai atent, erau mai multe. De dimineaţă a luat crucea de la mormântul mamei, a spus că lui nu-i trebuie. Crucile sparte ar fi luate aleatoriu. Am vorbit cu oameni care îl evită şi care nu au stat niciodată de vorbă cu el. Are istoricul bogat şi toată lumea îl evită.”, a declarat unul dintre enoriaşi.

Tot astăzi, 18 iunie 2024, individul a fost surprins cu o roabă încărcată cu bucăţi din spărturile crucilor din cimitir, fapt ce reiese şi din filmarea de pe camerele de supraveghere ale Bisericii. În filmuleţ, individul poate fi observat cum loveşte cu ciocanul într-una dintre cruci, care i-a aparţinut mormântului mamei sale, până ce reuşeşte să o doboare. Se pare că bărbatul a copilărit în Valea Româneştilor, are o locuinţă în apropierea cimitirului, însă nu locuieşte permanent aici. Odată la câteva luni se întoarce de unde este plecat şi, potrivit celor spuse de cetăţeni, face prăpăd, fiind cunoscut şi pentru altercaţiile pe care le-a avut în trecut cu oamenii din zonă. „Omul acesta este foarte agresiv. Acum douăzeci şi ceva de ani a sărit şi m-a bătut, a dat în mine şi m-a lăsat jos. Conflictul a pornit de când i-am spus tatălui acestuia că îmi strică gardul acolo şi să nu mi-l mai strice. A venit în spate şi m-a lovit. Abia ieşise atunci din puşcărie şi eu am zis să-l las, că se duce din nou la puşcărie. L-am lăsat în pace. Eu cred că nu este sănătos la cap, eu nu ştiu cum conduce maşina, cum a luat carnet. Vine şi te omoară prin spate. Este un om foarte agresiv, nu trebuie lăsat în libertate.”, a povestit un cetăţean.

Individul, după ce a plecat acasă cu monumentul de la mormântul mamei sale, a dat foc, în faţa curţii sale, unei grămezi de paie.

R.A.Ş.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!