19.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

S-au creat posturi pentru personal suplimentar la Oncologie şi Ortopedie, domenii cu adresabilitate mare

Nevoia Spitalului Câmpulung de a ocupa posturi vacante din grila de personal sau de a suplimenta numărul angajaţilor în domeniile cu adresabilitate crescută, aşa cum este, din nefericire, Oncologia, a generat modificări ale statului de funcţii al instituţiei. La dezbaterea Consiliului Local din 30 mai 2024 a fost supusă atenţiei aleşilor solicitarea conducerii unităţii medicale de modificare a grilei cu posturile salariaţilor, din motive pe care directorul Petrina Florea le-a dezvoltat în plen. Esenţa justificării managerului Spitalului pentru transformările pe care le vom prezenta în continuare este că poziţiile vacante nu s-au ocupat prin concurs. Prin urmare, a fost coborâtă „ştacheta” condiţiilor, în special a celor legate de vechimea candidaţilor în activitate, ca să poată accede mai uşor pe locurile disponibile. Modificarea statului de funcţii a inclus şi înfiinţarea unor posturi în sectoarele în care este nevoie de personal suplimentar.

  • Posturile transformate şi posturile înfiinţate

Vom prezenta în continuare schimbările produse în grila de salariaţi a Spitalului Municipal Câmpulung, o formalitate care se repetă pe parcursul anului de câte ori consideră managementul instituţiei că este nevoie, fără a întâmpina obiecţii din partea Consiliului Local. N-au fost riposte sub forma unui vot negativ nici la şedinţa ordinară de la sfârşitul lunii mai, numai că, fiind perioada de campanie electorală, era de aşteptat ca directorului Petrina Florea să i se pună mai multe întrebări ca de obicei. Nu era nimic de exploatat electoral din explicaţiile acesteia, lansate strict pe marginea materialului de şedinţă, dar chestionarea managerului în timpul dezbaterii televizate declanşează în mintea celor uşor influenţabili senzaţia de tragere la răspundere a responsabilei de bunul mers al treburilor în spital.

Modificările statului de funcţii sunt următoarele: o funcţie vacantă de asistent medical generalist principal la Cabinetul de Pediatrie se transferă la Cabinetul de Ortopedie – Traumatologie; un referent de specialitate IS din cadrul Serviciului de Evaluare şi Statistică Medicală se transformă în referent de specialitate debutant în cadrul aceluiaşi serviciu; un analist II în cadrul Compartimentului Informatică se transformă în analist debutant la acelaşi compartiment.

În afara acestor schimbări, se înfiinţează trei funcţii noi: asistent medical generalist debutant PL la Compartimentul Ortopedie – Traumatologie; îngrijitor de curăţenie la Ambulatoriul integrat al Spitalului Câmpulung (Policlinica); medic specialist în cadrul Secţiei Oncologie medicală.

  • „Un medic specialist la Oncologie medicală se impune, pentru că adresabilitatea este foarte crescută, din păcate”

Prezentă la şedinţa ordinară a Consiliului Local din 30 mai 2024, managerul Petrina Florea a lămurit ce stă la baza modificărilor solicitate. „Postul de asistent generalist principal din Cabinetul de Pediatrie îl transferăm la Cabinetul de Ortopedie – Traumatologie, pentru că avem adresabilitate crescută şi acolo avem doi medici în plus. Postul de referent de specialitate din cadrul Serviciului de Evaluare şi Statistică Medicală a fost scos la concurs, a rămas neocupat, s-a prezentat un candidat, însă nu a promovat concursul. L-am transformat în referent de specialitate debutant, astfel încât să permitem unui număr mai mare de candidaţi să poată participa la concurs. Postul de analist din cadrul Compartimentului de Informatică este, de asemenea, post scos la concurs şi rămas neocupat. L-am transformat în analist debutant.”, a arătat directorul Petrina Florea.

Referindu-se la poziţiile nou apărute în grila de personal, aceasta spunea că au fost luate în calcul sectoarele cu mulţi pacienţi, pentru care statul a fost suplimentat cu câte o funcţie de medic ori asistent. Iar la Policlinică, unde, la fel, vin foarte mulţi oameni, chiar era nevoie de o persoană care să asigure curăţenia. „Ştiţi că în Ambulatoriul integrat – Policlinică chiar aveam nevoie de un îngrijitor de curăţenie. Un medic specialist la Oncologie medicală se impune, pentru că adresabilitatea este foarte crescută, din păcate.”, a mai precizat aceasta.

  • Intenţia conducerii Spitalului este de a transforma Compartimentul de Ortopedie – Traumatologie în secţie  

Atenţia acordată Compartimentului de Ortopedie – Traumatologie are legătură şi cu intenţia conducerii Spitalului de a-l transforma în secţie. „Urmează să vă supunem aprobării. O să facem Secţie de Ortopedie – Traumatologie şi aici avem nevoie de un asistent. Nota de fundamentare pentru înfiinţarea secţiei se depune mai întâi la Ministerul Sănătăţii, ulterior o s-o aducem Consiliului Local. Acesta este demersul legal.”, a explicat Petrina Florea demersul pentru consiliera PNL, ca să-i tempereze nerăbdarea de a consulta cifrele care stau la baza acestui demers.

Chestionată şi pe tema personalului de la Ortopedie – Traumatologie, directoarea Spitalului spunea că, în acest domeniu, activează trei medici în această specialitate, angajaţi ai instituţiei de sănătate, şi doi medici cu contracte de prestări servicii. „Pentru a putea ajuta medicii care lucrează în Policlinică. Aşa cum ştiţi, există un medic – n-o să-i dau numele – în Policlinică, care stă până la 12 noaptea ca să-şi vadă pacienţii. Pentru a ajuta acel medic, am procedat la întocmirea de contracte de prestări servicii pentru două luni. Concursul este în derulare. În această lună, se vor susţine concursurile pentru posturile de medici.”, a mai precizat managerul Petrina Florea.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!