19.1 C
Campulung Muscel
19/06/2024

„Câmpul-lung”, steagul reinterpretat de către artista Maria Şofrac a fost expus pe catargele din faţa Primăriei

În cadrul proiectului „Accelerator Câmpulung”, unsprezece artişti şi-au prezentat duminică, 2 iunie 2024, creaţiile realizate în zona oraşului, fie că au fost de artă stradală, fie că au fost creaţii in-situ.

Unul dintre aceşti artişti a fost şi Maria Şofrac, care a ales să facă o „intervenţie” in-situ asupra steagului oficial al oraşului. Astfel, pornind de la steagul Câmpulungului şi de la culoarea de bază, albastru, a creat un covor lung, de culoare albastru deschis, pe care a cusut un câmp cu flori şi l-a montat pe catargele din faţa Primăriei Câmpulung.

„Am pornit de la ideea de imagine a oraşului, de la steag, de la simboluri care reprezintă, cumva, oraşul Câmpulung şi am venit cu iniţiativa de a reinterpreta ideea de steag, care, de obicei, este un obiect mai mult asociat cu ceva administrativ, cu ceva oficial, care să reprezinte o anumită entitate. Lucrarea este diferită faţă de un steag standard, iar formatul este unul foarte lung şi materialul, modul în care l-am cusut, este făcut de mână. Am încercat să fac un câmp foarte, foarte lung de flori şi acesta este numele lucrării „Câmpul-lung”, inspirat din numele oraşului. Practic, m-am jucat cu numele oraşului. L-am pus pe cele trei catarge, care au şi steagurile oficiale, şi am vrut să fac o invitaţie pentru publicul care trece pe lângă aceste catarge şi vede steagul şi să-i dau mai mult de gândit legat de cum se identifică în oraşul în care trăiesc, ce simt trecătorii când văd un steag sau un simbol anume. M-am gândit să le ofer sentimente de bucurie, uitându-te la un câmp, îţi poţi imagina că eşti într-o vacanţă, pe un câmp, şi te relaxezi.”, a explicat artista Maria Şofrac.

Robert Adrian ŞTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!