20.2 C
Campulung Muscel
25/06/2024

Băncile donate de ASCM le-au înlocuit pe cele montate de Răuţoiu, care s-au degradat în doar trei ani

Schimbare pozitivă a imaginii Pieţei Primăriei, prin înlocuirea băncilor montate de constructorul care a amenajat zona, cu unele identice celor de pe Bulevardul „Pardon”. Deşi n-avea cine ştie ce vechime, mobilierul urban ales de George Răuţoiu, în cadrul investiţiei de amenajare a Pieţei Primăriei, se prezenta în condiţii jalnice, nedemne pentru zona în care se găsea. După trei ani de folosinţă, băncile erau rupte, sparte, aveau vopseaua cojită şi – „cireaşa de pe tortul” inconvenientelor – erau mobile. Cine avea obiceiul să se aşeze pe băncile din vecinătatea Primăriei era deranjat de faptul că se mişcau, neavând stabilitatea impecabilă a celor care le-au înlocuit în cursul zilei de astăzi, 31 mai 2024. Băncile au fost donate Primăriei de Asociaţia „Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul”, ca urmare a apelului mai vechi al primăriţei Elena Lasconi de sponsorizare, Primăria neavând resurse pentru o astfel de achiziţie.

  • Trainice şi aspectuoase, băncile cele noi le-au înlocuit pe cele montate de Răuţoiu, care erau deteriorate şi şubrezite      

Au sosit băncile cele noi, care fac obiectul donaţiei pe care Asociaţia „Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul” a realizat-o în favoarea Primăriei Câmpulung. Din lipsa fondurilor, autorităţile locale au apelat din nou la sistemul de sponsorizare, pentru a putea schimba obiectele deteriorate, care, prin aspect şi funcţionalitatea necorespunzătoare, produceau un deserviciu celei mai centrale zone a municipiului. Astăzi, s-a trecut la treabă, fiind eliminate din peisaj băncile degradate în principal de comportamentul agresiv al unora dintre cei care le-au utilizat. Deocamdată, sunt poziţionate provizoriu, urmând să fie stabilit amplasamentul definitiv.

Chit că n-au fost unele de calitate, nu se spărgeau fără a fi forţate prin urcatul în picioare pe ele ori brutalizate prin lovirea cu piciorul ori cu un obiect dur. Vopseaua s-a luat şi prin scrijelirea ei de către cei croiţi pe distrugere, şi ca efect al intemperiilor, deşi n-au trecut decât trei ani de când au fost instalate. Băncile tip MMCite Portiqua, care le-au luat locul, asigură, vizual vorbind, o continuitate între Bulevardul „Pardon” şi Piaţa Primăriei. Aşa cum trebuia să fie de la început, când s-a luat în calcul reabilitarea centrului.

Mai spunem că donaţia ASCM, întreprinsă la solicitarea primăriţei Elena Lasconi, a constat în 41 de bănci, fiind aşezate în spaţiul generos al pieţei într-un număr mai mult decât suficient pentru doritorii de relaxare în „zona zero” a municipiului. Nimeni nu se mai poate plânge acum că nu are unde sta ori că „fuge banca” cu cetăţeanul dornic de odihnă, nu de „plimbare” din cauza unui produs slab. Pe lângă stabilitate, modelul montat astăzi va avea acelaşi aspect şi peste mulţi ani, nepunându-se cazul degradării suprafeţei decât dacă se pune vreun nesăbuit cu briceagul pe ele. Dacă am ajuns în acest punct, Poliţia Locală ar face bine să fie mai cu băgare de seamă la menţinerea integrităţii acestor bunuri, pe care Primăria nu şi le-ar fi permis.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!