25.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

Accesul la Primiri Urgenţe, unde este un haos, va fi modificat. Andrei Aron: „Am avut nenumărate situaţii în care medicii au fost ameninţaţi cu bătaia şi s-au ascuns în cabinete”

Cu ajutorul fondurilor alocate de la bugetul local al Câmpulungului, Spitalul Municipal îşi va pune la punct Compartimentul de Primiri Urgenţe. Proiectul de reabilitare pune accent pe recompartimentarea spaţiilor de aşteptare. În primul rând, pentru a asigura un triaj mult mai bun al pacienţilor. În al doilea rând, pentru a elimina situaţia în care pacienţii aşteptau pe rampă, în frig, iarna, până când li se asigura accesul la U.P.U. Se urmăreşte, prin această intervenţie inclusă pe lista de investiţii a Spitalului Câmpulung încă de la începutul anului, când s-au aprobat încasările şi cheltuielile pe 2024, separarea intrării principale destinate pacienţilor aflaţi în suferinţă – unii dintre ei fiind aduşi cu targa – de zona prin care pot pătrunde oamenii în clădirea instituţiei medicale.

  • „Dacă aparţinătorilor li se pare că nu sunt preluaţi, indiferent cine este pe masă şi poate este resuscitat… iese scandal!”

Potrivit medicului Andrei Aron, consilierul primarului pe probleme de Sănătate, „există nişte soluţii pe care le-am luat în considerare împreună cu arhitectul şef al Primăriei.” Apoi acesta s-a referit pe scurt la proiectul pentru refacerea Compartimentului de Primiri Urgenţe, care a fost deja întocmit. Intenţia de lucru include şi o rampă pentru persoanele cu dizabilităţi, ca să poată ajunge la toaletă. „Acum este destul de complicat să ajungi la toaletele de la U.P.U. în scaun cu rotile.”, a explicat Andrei Aron.

Motivaţia esenţială, care stă la baza reabilitării compartimentului, este eliminarea dezordinii create de însoţitorii unui pacient. De multe ori, agresivi în limbaj şi comportament. „Acesta este principalul motiv pentru care am gândit să reabilităm compartimentul, pentru că este un haos total tot timpul. De obicei, vine un pacient cu şapte aparţinători. Dacă aparţinătorilor li se pare că nu sunt preluaţi, indiferent cine este pe masă şi poate este resuscitat… Nu contează, trebuie să fie preluat în acel moment! Iese scandal, am avut nenumărate probleme în care au fost ameninţaţi cu bătaia, am avut situaţii în care medicii s-au ascuns în cabinete. Am avut multe situaţii de acest gen, motiv pentru care am şi decis să cerem Primăriei fonduri pentru acest lucru, ca să rezolvăm această problemă. Să limităm accesul, aşa cum este, conform legii, voie să intri în Spital, ca să nu se mai creeze situaţii de acest gen.”, a precizat dr. Andrei Aron.

În completarea alocării de la bugetul local, Holcim va sprijini cu o sponsorizare, pentru a se putea reabilita întreg compartimentul. „Sunt  800.000 lei, pe care Primăria i-a alocat acestei investiţii, şi Holcim a venit cu 200.000 lei. Undeva la un milion de lei am estimat noi că ne-ar costa ca să reabilităm compartimentul.”, a continuat acesta.

  • S-a reabilitat complet şi Secţia Medicală

În prezent, este în desfăşurare proiectul prin care s-a reabilitat complet Secţia Medicală, tot cu ajutorul alocărilor primite de Spital de la Primărie. „Şi aici am avut un ajutor de la Holcim la partea de linoleum. Urmează să fie achiziţionat şi montat linoleumul de la Medicală.”, a mai spus Andrei Aron. Rămân de continuat două secţii care nu sunt reabilitate în totalitate. După ce s-au realizat instalaţiile electrice şi de gaz medicinal, s-au reabilitat pereţii, dar n-a fost pus pe jos tarkettul.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!