11.6 C
Campulung Muscel
24/05/2024

Ziua Forţelor Terestre a arătat mai bine ca niciodată, datorită numărului mare de copii prezenţi la Mausoleul Mateiaş

Prezenţa copiilor, pe care dascăli cu respect faţă de însemnătatea datei de 23 Aprilie pentru Armata României i-au adus ca să asiste la ceremonialul militar, a dat un plus de optimism Zilei Forţelor Terestre. Şi au fost copii, mai mulţi ca la alte evenimente organizate de Garnizoana Câmpulung, fiind „Săptămâna Verde”, în al cărei program a fost inserat, în mod inspirat, şi această manifestare frumoasă a militarilor musceleni. Fiind o participare mulţumitoare din partea elevilor, aceştia au intrat în mai multe serii în spaţiul în care îşi dorm eternitatea martirii în memoria cărora are loc serviciul religios în fiecare ocazie din calendarul de acţiuni omagiale ale Armatei. Am remarcat din nou cu bucurie participarea copiilor de la Şcoala Gimnazială Valea Mare Pravăţ, îmbrăcaţi, aşa cum ne-au obişnuit, în port popular. Băieţii, însoţiţi de profesorul lor, au depus o coroană de flori în cinstea eroilor comemoraţi şi cu acest prilej. Atât de mare ne-a fost încântarea să vedem mai mulţi copii decât politicieni la festivitatea de astăzi, încât se cuvine a-i felicita pe profesorii care îi orientează pe elevi către cunoaşterea istoriei locale şi a unuia dintre simbolurile ei: Mausoleul Mateiaş.

  • Câmpulung, Lereşti şi Valea Mare Pravăţ, reprezentate la eveniment în formula completă a conducerii

Ţinută în fiecare an de sărbătoarea Sfântului Gheorghe, ocrotitorul Forţelor Terestre ale Armatei Române, manifestarea militară a avut două secvenţe, prima consumată la Mausoleul Mateiaş, a doua la Monumentul Eroilor din Piaţa Jurământului. Ceremonialul organizat impecabil şi de această dată, cu rigoarea specifică instituţiei gazdă, a cuprins secvenţele binecunoscute: primirea onorului de către comandantul Garnizoanei Câmpulung, locotenent-colonel Ionuţ Cosmin Tecaru, salutul Drapelului de Luptă al Gărzii de Onoare şi trecerea în revistă a formaţiei militare, intonarea Imnului Naţional al României, oficierea serviciului religios de către preotul Garnizoanei Câmpulung, Daniel Oprescu, alături de colegii săi, alocuţiunile prezentate de comandantul Garnizoanei şi primarul Câmpulungului, mesajul primit de la ministrul Apărării Naţionale, ceremonia de depuneri de coroane şi jerbe de flori, defilarea Detaşamentului de Onoare.

Conducerea administraţiilor locale ale localităţilor învecinate spectaculosului edificiu comemorativ a fost prezentă în formulă completă: din partea Câmpulungului, primăriţa Elena Lasconi şi viceprimarul Alin Vlădău, de la Lereşti, primarul Marian Toader şi viceprimăriţa Adriana Cicu, iar Valea Mare Pravăţ a fost reprezentată de primarul Petre Boncoi şi viceprimarul Marius Bogdan Manea.

  • Locotenent-colonelul Ionuţ Cosmin Tecaru: „Noul an de instrucţie să vă aducă toate obiectivele îndeplinite la nivel ridicat şi, alături de cei dragi, sănătate, prosperitate şi linişte!”

Comandantul Garnizoanei Câmpulung, locotenent-colonelul Ionuţ Cosmin Tecaru a prezentat publicului evenimentului ordinul Ministrului Apărării Naţionale cu ocazia sărbătoririi Zilei Forţelor Terestre.

„Sărbătorirea celei mai numeroase categorii de forţe ale Armatei României în ziua în care prăznuim pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de Biruinţă, patronul spiritual al militarilor din Forţele Terestre Române, reprezintă expresia binomului ostaşi-credinţă în Dumnezeu, fundament ce asigură temeinicia existenţei noastre. Această zi constituie un prilej deosebit pentru rememorarea şi cinstirea faptelor de arme ale militarilor de toate gradele din Forţele Terestre care au dat suprema jertfă pe câmpurile de luptă. Suntem onoraţi să le cinstim memoria şi, totodată, să aducem omagiul nostru tuturor acelora care, în vremuri de restrişte pentru ţară, au servit cu credinţă şi onoare patria şi poporul român. Eroismul şi jertfa lor sunt pilde de urmat în demersurile noastre pentru construirea viitorului României.

Astăzi, Forţele Terestre Române se prezintă ca un organism în plin proces de transformare şi modernizare cu mari unităţi şi unităţi capabile să răspundă nevoii noilor provocări de securitate şi să desfăşoare, împreună cu Forţele Aliate, o gamă tot mai diversificată de misiuni pentru combaterea ameninţărilor la adresa păcii şi securităţii NATO.

Doresc să mulţumesc Forţelor Terestre pentru modul rapid şi eficient în care şi-au asumat reformele care le-au permis să-şi îndeplinească noile misiuni şi să participe la misiuni cu grad ridicat de complexitate, în afara graniţelor ţării, în conformitate cu prevederile strategiei naţionale de apărare a ţării.

Prin competenţa profesională şi dăruirea în muncă ale fiecărui militar, Forţele Terestre devin, cu fiecare zi, forţa care dă încredere populaţiei că suntem în măsură să răspundem adecvat şi eficace oricăror situaţii. Acest moment aniversar îmi oferă ocazia de a adresa dumneavoastră, tuturor celor care slujiţi cu credinţă interesele naţionale în cadrul Forţelor Terestre Române, felicitări pentru devotamentul şi profesionalismul pe care le dovediţi în îndeplinirea misiunilor ce vă revin. Cu aceeaşi consideraţie doresc să le mulţumesc şi militarilor români care astăzi se află la datorie, departe de ţară şi de cei dragi. Le apreciez curajul, determinarea şi eforturile pe care le fac în teatrele de operaţii.

Dragi camarazi, purtaţi în suflet lumina credinţei  şi convingerea că Sfântul Mare Mucenic Gheorghe vă va purta paşii spre biruinţă. La Mulţi Ani!”, este mesajul ministrului Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr.

Locotenent-colonelul Ionuţ Cosmin Tecaru a avut şi un mesaj personal la adresa colegilor săi. „Vă rog să-mi permiteţi ca, în numele comenduirii Garnizoanei Câmpulung, să vă adresez ca, în acest an de instrucţie, să vă îndepliniţi toate obiectivele propuse prin ordinul de instrucţie al fiecărei structuri. În acelaşi timp, în plan profesional şi familial, noul an de instrucţie să vă aducă toate obiectivele îndeplinite la nivel ridicat şi, alături de cei dragi, sănătate, prosperitate şi linişte! La Mulţi Ani, dragi camarazi!”, le-a urat acesta militarilor din cadrul Garnizoanei Câmpulung.

  • Primarul Elena Lasconi: „Vă sunt recunoscătoare, vă admir, vă respect şi vă iubesc pentru tot ceea ce faceţi, zi de zi, pentru Câmpulung, pentru România”

„La Mulţi Ani tuturor celor care îşi sărbătoresc onomastica! La Mulţi Ani Forţelor Terestre! Vă mulţumesc pentru că sunteţi, le mulţumesc celor care nu mai sunt printre noi, dar care sunt în grija lui Dumnezeu şi cărora le datorăm libertatea. Iar libertatea nu este un dat. Libertatea este o binecuvântare la care voi munciţi în fiecare zi. Şi pentru acest lucru vă mulţumim. Libertatea este o binecuvântare câştigată cu vărsare de sânge şi lacrimi. Şi pentru acest lucru, nu doar de 23 aprilie, ci, poate, în fiecare zi, ar trebui să fim recunoscători. Cred că dacă, în fiecare dimineaţă, atunci când deschidem ochii, le-am mulţumi celor care prin jertfa lor ne-au făcut să spunem „mulţumesc” în limba română, ţara ar deveni mai bună. Recunoştinţa şi iubirea sunt leacuri naturale pentru trup şi pentru suflet. Vă sunt recunoscătoare, vă admir, vă respect şi vă iubesc pentru tot ceea ce faceţi, zi de zi, pentru Câmpulung, pentru România. La Mulţi Ani!”, le-a transmis primăriţa Elena Lasconi sărbătoriţilor zilei.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!