11.6 C
Campulung Muscel
24/05/2024

Echipa WATT’s UP, finalista diviziei „Jemison” la Campionatul Mondial de Robotică, desfăşurat în Statele Unite ale Americii

În perioada 16-20 aprilie 2024, în Statele Unite ale Americii, la Houston, s-a desfăşurat finala Campionatului Mondial de Robotică „First Tech Challange”, la care a participat şi echipa Colegiului Naţional „Dinicu Golescu”, WATT’s UP, cu robotul lor, Mugurel. Toate echipele care au reprezentat România s-au calificat în semifinalele celor 4 divizii, o performanţă remarcabilă pentru domeniul roboticii naţionale şi internaţionale.

În luna martie 2024, echipa WATT’s UP a participat la cel mai important moment al sezonului competiţional din acest an, reuşind să câştige locul I la etapa naţională a concursului de robotică „First Tech Challenge”, calificându-se astfel pentru etapa mondială. În acest an, România a avut patru echipe în concurs şi toate au reuşit să ajungă în semifinale. De această dată, în etapa finală s-au confruntat două echipe ale României, respectiv „AICitizens” şi „Ro2D2”. Cu toate acestea, echipa de robotică a Muscelului, WATT’s UP, a ajuns în finala diviziei din care a făcut parte, denumită „Jemison”.

Delegaţia României la Campionatul Mondial de robotică „First Tech Challenge”, de la Houston, USA, s-a întors acasă cu numeroase realizări:

AICitizens – Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza”, Focşani:

  • A câştigat Campionatul Mondial, fiind Căpitan de alianţă ai Alianţei Câştigătoare
  • A câştigat Finala în divizia Franklin
  • Locul 1 al Premiului Design Award, divizia Franklin

Ro2D2 – Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, Ploieşti:

  • Căpitan de Alianţă al Alianţei Finaliste
  • A câştigat Finala în divizia Ochoa
  • Locul 1 al Premiului Control Award, divizia Ochoa

FTC WATT’s UP – Colegiul Naţional Dinicu „Golescu”:

  • Echipă finalistă în divizia Jemison

RoSpohia#21455 – Centrul Judeţean de Excelenţă, Galaţi:

  • Echipă semifinalistă în divizia Edison
  • Locul 2 al Premiului Think Award

Sursa foto: FIRST Tech Challenge România

R.A.Ș.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!