10.3 C
Campulung Muscel
24/04/2024

Astăzi, la Biblioteca Municipală „Ion Barbu”, au fost desemnaţi câştigătorii Concursului de lectură „Copiii citesc. Să-i ascultăm!”

În fiecare an, Biblioteca Municipală „Ion Barbu” din Câmpulung desfăşoară Concursul de lectură „Copiii citesc. Să-i ascultăm!”, care se adresează copiilor din clasele I-VIII cu scopul de a promova lectura. Cu entuziasmul specific vârstei şi cu cărţile lor preferate în mână, pasiunea celor înscrişi în concurs a fost transpusă într-un mod creativ: prin intermediul filmuleţelor. Fiecare participant a fost invitat să înregistreze un scurt clip în care să-şi prezinte cartea preferată şi să împărtăşească emoţiile şi poveştile captivante descoperite între pagini, citind.

La acţiunea din acest an au participat 42 de copii atât din Câmpulung, cât şi din comunele limitrofe. Juriul a fost format din prof. Maria Chirtoacă, prof. Adelina Vorovenci şi jurnalistul Sorin Durdun. În urma jurizării au fost acordate cinci premii, respectiv: Premiul surpriză – acordat de Atelierul cu Pisici şi Kleo.D_Art; Premiul publicului – oferit de Biblioteca Municipală „Ion Barbu”, precum şi premiile I, II şi III – acordate de instituţia de cultură.

Iată câştigătorii Concursului „Copiii citesc. Să-i ascultăm!”:

  • Kristyana Metehoiu – Premiul I;
  • Teodora Ungureanu – Premiul II;
  • Alexia Ozoiu – Premiul III;
  • Flavius Angelescu – Premiul surpriză;
  • Iasmina Moroiu – Premiul publicului.

„Să ştiţi că avem emoţii atunci când ascultăm şi punem o notă, pentru că nu vrem să neîndreptăţim pe nimeni. Trebuie să-i învăţăm pe toţi să fie corecţi şi pentru aceasta, în primul rând, noi trebuie să fim corecţi! Ei au demonstrat că citesc prin felul în care au evoluat! Întotdeauna cartea este prietenul omului. Prietenul nostru care ne însoţeşte pretutindeni. Atât timp cât citim, o ave lângă noi şi învăţăm foarte multe lucruri interesante de la acest prieten.”, a transmis Maria Chirtoacă.

Robert Adrian ŞTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!