11 C
Campulung Muscel
01/03/2024

Echipa de robotică WATT’s UP este campioana Etapei Regionale a competiţiei FIRST Tech Challenge

Echipa de robotică WATT’s UP a participat, în perioada 25-28 ianuarie 2024, la Etapa Regională a competiţiei FIRST Tech Challenge, desfăşurată la Bucureşti. Cu o experienţă anterioară bogată, fiind triplă campioană naţională, echipa şi-a consolidat poziţia de lider în competiţiile de robotică la nivel naţional şi internaţional.

  • WATT’s UP a cucerit două recorduri mondiale

La evenimentul din Bucureşti au fost prezente aproximativ 60 de echipe din România, alături de reprezentanţi internaţionali. În cadrul competiţiei, echipa WATT’s UP a reuşit să marcheze două recorduri mondiale şi să câştige titlul de campioană, excelând în meciurile de calificare şi în finale, cu robotul lor, Mugurel.

Cele două recorduri sunt bazate pe punctele acumulate în meciurile din teren. Fiecare meci se joacă într-un format de 2 vs 2 – două alianţe a câte doi roboţi, respectiv patru echipe. Acestea se desfăşoară pe parcursul a două minute şi sunt împărţite în trei părţi: perioada de autonomie, 30 de secunde (în care robotul trebuie să ia decizii singur pentru a îndeplini task-urile corespunzătoare, astfel încât să acumuleze puncte); perioada Tele-OP (în care robotul este controlat şi manevrat de doi driveri prin intermediul unor controllere, iar aceştia trebuie să aibă o coordonare excelentă, astfel încât îşi îndeplinească task-urile cu succes şi să acumuleze puncte) şi perioada End-Game, reprezentată de ultimele 30 de secunde (unde robotul, controlat de diveri, poate îndeplini nişte sarcini suplimentare ce îi oferă un avantaj de puncte). La final, scorul este calculat, iar alianţa care a obţinut cel mai mare scor câştigă.

„Astfel, în alianţa alături de care am jucat în semifinale şi finale am reuşit să atingem, prima dată, un record mondial de scor, pe care, ulterior, am reuşit să-l depăşim singuri, în prezent cele mai mari două scoruri la nivel mondial fiind realizate de noi. Echipa noastră este, de asemenea, pe locul I în clasamentul echipelor ca performanţă individuală, dintre toate echipele din lume.”, a specificat Eliana Neguş, membră a echipei WATT’s UP.

Echipa WATT’s UP a fost lăudată atât pentru abilităţile tehnice, cât şi pentru spiritul de echipă şi, pe lângă premiul pentru câştigarea finalei, „Winning Alliance”, aceasta a fost onorată şi cu premiul „Control Award”, care recunoaşte excelenţa în dezvoltarea şi implementarea programelor pentru controlul robotului. În prezent, WATT’s UP se pregăteşte pentru Etapa Naţională a competiţiei FIRST Tech Challenge, care se va desfăşura la finalul lunii martie.

R.A.Ş.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!