4.8 C
Campulung Muscel
03/03/2024

Reintroducerea pe 9 decembrie a trenului reparat era programată de un an. Încă din toamna lui 2022, Elena Lasconi a cerut un tren nou

La conferinţa de presă de astăzi, 11 decembrie 2023, primarul Elena Lasconi a abordat subiectul demersurilor făcute de Primăria Câmpulung către Ministerul Transporturilor şi CFR din ultimii doi ani. Motivul comunicării a constat în lămurirea câmpulungenilor cu privire la anumite aspecte despre rolul Ministerului Transporturilor şi al CFR (Căile Ferate Române) şi, mai ales, despre viitoarele lucrări la trecerile cu cale ferată din Câmpulung.

  • Au fost mai multe demersuri pentru a schimba trenul care circula pe ruta Bucureşti Nord – Goleşti – Câmpulung

Astfel, primăriţa Elena Lasconi a relatat că: „Am așteptat să văd până unde pot ajunge ipocrizia și minciuna unor indivizi din vechea clasă politică și vă mărturisesc că rar mi-a fost dat să urmăresc un spectacol mai josnic. Cred că dacă s-ar da trofeul „Zmeura de aur”, aşa cum se dă în cazul celor mai slabi actori, regizori, cu siguranță, ei l-ar fi câștigat detașat. Nu vreau să-mi bat capul cu ei, pentru că nici nu am timp şi nici nu avem de ce, vreau doar să lămuresc niște lucruri, din respect pentru câmpulungeni.”

  • Lucrurile pe care şefa Executivului le-a dorit lămurite sunt următoarele:

„1. Ministerul Transporturilor nu schimbă trenuri pe persoană fizică și nici pe persoană politică decât dacă nu vorbim aici despre infracțiunea numită „trafic de influență”;
2. Trenurile, gara, calea ferată, barierele nu țin de Primărie. Cu toate acestea, în ultimii trei ani au fost făcute mai multe demersuri pentru creșterea calității vieții câmpulungenilor.”

  • De asemenea, Elena Lasconi a adăugat că:

„În momentul în care am aflat despre nenorocirea de tren care circulă pe ruta București Nord – Golești – Câmpulung am făcut următoarele demersuri:
1. Pe data de 25 noiembrie 2022, am trimis adresa oficială cu numărul 37431 pentru a schimba „nenorocirea” cu un tren nou. Mai mult, am luat legătura cu primarii de pe ruta menționată pentru a face, la rândul lor, același demers, pentru a da și mai multă greutate solicitărilor noastre, pentru că e vorba de o comunitate mare, importantă.
2. Pe data de 10 ianuarie 2023, adică la mai mult de 30 de zile, cât ar dura un răspuns oficial, am primit cu bucurie adresa numărul 47179/110/81, în care eram informați că vom avea un tren nou cel mai târziu, atenţie, în data de 9.12.2023.
3. Pentru că am discutat în nenumărate rânduri cu călătorii care se plângeau de condițiile de călătorie, am mai făcut o adresă oficială pe data de 2 februarie 2023, încercând să scurtez acest termen. Nu am mai primit niciun răspuns.
4. Exact în ultima zi, 9 decembrie, când era „termenul de livrare”, ne-am trezit cu o turmă de politicieni, care nu au făcut nimic în afară de poze și strângeri de mână, ei între ei, comunicări manipulatoare prin care se băteau cu pumnul în piept că au făcut și au dres. Este clar că au greșit orașul și că nu vă cunosc deloc, pentru că am spus-o şi o repet: câmpulungenii sunt deștepți şi subestimarea e bună!”.

  • În viitor, există posibilitatea ca bariera de la Apa Sărată să fie schimbată

În ceea ce priveşte colaborarea dintre Primăria Câmpulung, Ministerul Transporturilor şi CFR, primăriţa Elena Lasconi a solicitat, la începutul acestui an, schimbarea barierelor din oraş, refacerea trecerilor la nivel cu calea ferată şi un sistem de monitorizare video, în dreptul zonelor de trecere la nivel cu calea ferată.

„Mă gândesc că, atunci când o să le schimbe, poate vine şi Iohannis, dar nu cred că va mai fi preşedinte, pentru că durează, este doar în faza de SF (n.r. studiu de fezabilitate). Pe data de 31 august 2023, am avut un proces verbal cu reprezentanţi de la CFR, de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş, de la DRDP (Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri), de la Telecomunicaţii, de la tot felul de divizii din cadrul CFR, Divizia de Investiţii, Divizia de Linii, Divizia de Instalaţii, Divizia de Trafic, prin care au luat foarte clar în calcul bariera şi trecerea la nivel cu calea ferată de la Apa Sărată. Aceea va fi prioritară, este în fază de SF şi, probabil că într-un an, un an jumătate, va fi schimbată, va fi o barieră automată, vor fi camere de supraveghere şi vor face şi trecerea la nivel cu calea ferată, pentru că noi nu putem să intervenim acolo.”, a explicat Elena Lasconi.

Robert Adrian ŞTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!