1.3 C
Campulung Muscel
07/12/2023

Câmpulungenii din Grui, terorizaţi de maidanezi!

Problema câinilor fără stăpân pare în continuare de nerezolvat, la Câmpulung, la fel ca-n alte localităţi din ţară, în condiţiile în care numărul de patrupede care îşi dispută zonele oraşului se măreşte alarmant pe zi ce trece. Dacă luptele pentru teritoriu și perioadele de împerechere creează mai mult un disconfort auditiv, dar şi un sentiment de teamă, în schimb, atacurile haitelor de câini asupra trecătorilor, fie ei adulţi sau copii, i-au terorizat pe mulţi locuitori.

  • „E jale ce se întâmplă!”

O astfel de zonă periculoasă, unde poţi oricând să fii muşcat de un maidanez, este cartierul Grui. Câinii, bine hrăniţi de persoane iubitoare de animale, se plimbă în voie pe străzi şi nu ezită să atace oamenii, mai ales la lăsatul întunericului. Mai mult, potrivit localnicilor, animalele au făcut prăpăd în rândul pisicilor din zonă şi au distrus grădinile dintre blocuri. „ S-a mai scris, dar de auzit nu a auzit nimeni. E jale ce se întâmplă! În urmă cu două zile soția mea nu a putut să plece la serviciu din cauza unei haite de câini. Era „nuntă” în cartier, în zona vilelor, și patrupedele erau foarte agitate. Soția a ieșit din scara blocului și a început să o latre un câine. În momentul doi, au sărit toți pe ea și abia a scăpat. A reușit să intre pe scară. În faţa mea a fost atacat un bărbat care trecea pe trotuar. Ieşiseră la stradă vreo şase-șapte câini, dacă nu mai mulți. Bietul om s-a apărat cum a putut şi a traversat pe partea cealaltă a drumului. Pentru a-i evita, am trecut şi eu pe partea cealaltă a străzii. La un moment dat, o doamnă a trecut prin zonă şi nu ştia ce să facă, să continue sau nu. A aşteptat să se apropie încă o persoană pentru a avea curajul să-şi continuie drumul. Aşa nu se mai poate! Nici nu vreau să mă gîndesc ce înseamnă să treci noaptea pe acolo!”, ne-a mărturisit Cosmin Costea, un locatar din zonă care ne-a trimis la redacție și imagini cu haita de câini care bântuie prin Grui.

  • Încălcarea teritoriului, principalul motiv de atac

Deşi problema supraaglomerării străzilor din Câmpulung cu câini vagabonzi aduşi din alte localităţi este semnalată de musceleni de mai bine de 10 ani, în mod curios, nici măcar o dată cei care fac această cărăuşie nu au fost prinşi de autorităţi. Conform medicilor veterinari, motivele pentru care câinii vagabonzi ar ataca un trecător sunt multiple. Principalul motiv ar fi cel de încălcarea a teritoriului lor, lucru pe care oamenii nu au cum să-l perceapă. Apoi, cei mai expuşi atacurilor câinilor sunt chiar cei care se tem de ei, teama lor fiind percepută de animale şi provocându-le să-i atace. Mişcările bruşte, precum alergatul, sau mersul pe bicicletă, pot declanşa de asemenea atacurile patrupedelor, aşa cum se întâmplă mai mereu atunci când un autoturism trece prin teritoriul lor.

Alex Barbu

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!