-0.4 C
Campulung Muscel
10/12/2023

„Hora Urbană”, evenimentul cultural al „Lunii Istoriei”, la care sunteţi invitaţi de Fundaţia Acasă în Muscel

Noiembrie este „Luna Istoriei”, conform calendarului de evenimente derulate de Fundaţia Acasă în Muscel în cadrul proiectului CulturAct. „Începem astăzi o perioadă dedicată punerii în valoare a istoriei oraşului nostru, istorie plină de evenimente şi locuri cu semnificaţie la nivel naţional. Această lună va fi marcată printr-o serie de evenimente educaţionale şi culturale gratuite, care te vor face să descoperi istoria oraşului în noi feluri. De asemenea, vom lansa mai multe instrumente de folos în explorarea şi promovarea oraşului, care vor fi la dispoziţia comunităţii şi turiştilor pentru anii ce vor urma.”, anunţă organizatorii.

  • Pe 7 noiembrie este marcată, la Biblioteca „Ion Barbu”, deschiderea „Lunii Istoriei”   

Evenimentele programate în prima jumătate a lunii noiembrie vor fi, cu siguranţă, atractive pentru cei care îşi iubesc oraşul.

Primul va fi lansarea „Lunii Istoriei” în cadrul Cercului de Istorie „Gheorghe I.Brătianu”, desfăşurat la Biblioteca Municipală „Ion Barbu”. Cei cărora le-a stârnit interesul propunerea Fundaţiei Acasă în Muscel sunt aşteptaţi la Bibliotecă, pe 7 noiembrie, de la ora 18.00. În cadrul acţiunii, cele trei echipe de elevi vor lansa cele trei trasee de explorare cu telefonul a reperelor istorice din oraş şi vor invita comunitatea să le parcurgă.

  • Pe 10 noiembrie, sunteţi invitaţi la „Hora Urbană”, găzduită de Janet   

Al doilea eveniment – evenimentul cultural al „Lunii Istoriei” este „Hora Urbană” şi se va desfăşura la Restaurantul Janet, pe 10 noiembrie 2023, de la ora 17.00.

„Într-o lume din ce în ce mai individualistă, mai poate, oare, hora să ne aducă aproape? Să ne ajute să depăşim grijile de zi cu zi? Vino să descoperim răspunsurile alături de „Hora din bătrâni”, trupa formată din Cristian Muşa, cercetător etnolog, şi muzicienii Vlad Alexandrescu (fluier, caval) şi Cristian Drîmbă (cobză).

Pregăteşte-te să descoperi semnificaţiile horei, să asculţi folclor de calitate, să dansezi şi, de ce nu, să îl înveţi pe Cristian câţiva paşi autentici, de la noi, de la Muscel.

Te aşteptăm pe 10 noiembrie, începând cu ora 17.30, la Restaurantul Janet. Ţinuta tradiţională este binevenită.

Accesul este gratuit. Pentru buna organizare a evenimentului, te rugăm să faci rezervare aici: https://view.forms.app/acasa-in-muscel/hora-urbana-f. Telefon de contact: 0720.002.903.”, este invitaţia organizatorilor.

Evenimentul se desfăşoară în cadrul „Lunii Istoriei”, parte a proiectului CulturAct, destinat punerii în valoare a reperelor istorice şi arhitecturale din Câmpulung şi implementat de Fundaţia Acasă în Muscel.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!