15.5 C
Campulung Muscel
17/06/2024

Conducta de alimentare cu apă din Grui creează probleme locuitorilor din Bughea de Jos

Conducta principală de alimentare cu apă către comuna Bughea de Jos, care face legătura dintre cartierul Grui, Albeştii de Muscel, Bughea de Sus şi Bughea de Jos, fiind din fier, se fisurează des, ceea ce pune în dificultate alimentarea cu apă a zonelor învecinate.

Conducta respectivă a fost introdusă în pământ în anul 1996, când a fost făcută racordarea la apă. Din cauza trecerii timpului şi a faptului că aceasta nu a mai fost înlocuită până în prezent, a ruginit, ceea ce provoacă avarii destul de des. „Singura soluţie care a putut fi folosită pentru remedierea problemei a fost introducerea de dopuri de plută, întrucât conducta nu mai poate suporta operaţii de sudură. Este foarte corodată, iar echipele tehnice de la Edilul, pentru a putea să oprească avariile, introduc dopuri de lemn. Sunt eficiente, deoarece, odată introduse, nu mai curge apă. Şi-au demonstrat eficienţa, dar nu poţi sta cu o conductă care plesneşte în permanenţă.”, a precizat viceprimarul Bogdan Oancea.

În ceea ce priveşte conducta de pe teritoriul comunei Bughea de Jos, viceprimarul a adăugat faptul că, deşi în 2023 nu se află niciun proiect cu privire la aceasta, în 2024, înlocuirea ei ar putea deveni o investiţie prioritară.

Pe de altă parte, în Bughea de Jos, în zona Valea Măcelarului, respectiv Mlăci, există două bazine de apă şi două grupuri de pompare, care au o singură ţeavă de aducţiune. Potrivit viceprimarului Bogdan Oancea, în prezent nu se pot folosi ambele sisteme de pompare, de la ambele bazine, întrucât unul dintre acestea trebuie să fie oprit în momentul când celălalt este pornit. Astfel, pentru a rezolva această problemă, Consiliul Local al comunei Bughea de Jos a găsit o soluţie. „Cele două grupuri de pompare nu puteau fi folosite deodată. Astfel, Consiliul Local a găsit de cuviinţă să mai introducem 1.500 metri de ţeavă ca să putem folosi, în caz de nevoie, ambele grupuri de pompare, în mod paralel, pentru a umple amândouă bazinele. În acest moment folosim doar un bazin şi un singur grup de pompare”, a explicat vicele Bogdan Oancea.

Robert Adrian ŞTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!