-2.6 C
Campulung Muscel
05/12/2023

Directorul sportiv Corneliu Sorescu: „Plecarea lui Durdun şi Badiu se datorează eşecului colaborării cu C.S.S Dinicu Golescu”

Prezent la conferinţa de presă organizată, miercuri, de conducerea echipei de fotbal ARO Câmpulung, directorul sportiv Corneliu Sorescu a explicat cum a rămas clubul fără grupele de juniori, lămurind totodată plecările antrenorilor Alin Durdun şi Marius Badiu.

În opinia lui Corneliu Sorescu, colaborarea cu CSS Dinicu Golescu a fost un eşec total. „Noi am sperat în acea colaborare, asociere de jucători cu CSS Dinicu Golescu, care s-a dovedit un eşec. Nu vreau să mă scuz, dar eu am informat la momentul respectiv că nu se va putea face, conform regulamentului, dar s-a spus că se poate. Până la urmă s-a demonstrat că am avut dreptate. Odată cu eşecul acelui program, mai mulţi tineri au plecat şi am rămas doar cu cei care au putut să accepte, cu diverse sacrificii, să facă parte doar din lotul echipei de seniori, cu riscul de a juca mai puţin sau, în cazul unora, deloc, din diverse motive. Pe cei zece jucători care trebuiau să vină de la CSS Dinicu Golescu nu am mai putut să-i legitimăm acolo şi pe urmă să-i luăm.”, a declarat directorul sportiv de la ARO.

  • „Noi n-am comunicat la federaţie rezilierea contractului cu Alin Durdun!”

Corneliu Sorescu susţine că plecarea antrenorilor Alin Durdun şi Marius Badiu a fost cauzată tocmai de eşecul colaborării cu CSS Dinicu Golescu. „Plecare celor doi, Durdun şi Badiu, s-a datorat în primul rând eşecului de asociere, motiv pentru care la acest moment clubul nu are echipe la U19 şi U17, acolo unde Durdun ar fi fost antrenor titular şi antrenor secund la echipa mare, iar Badiu, folosit de noi ca antrenor cu portarii, nu are licenţă şi nu este acceptat de Federaţia Română de Fotbal la niciun nivel de antrenorat pentru echipe de seniori sau pentru echipe de la U11 până la U19. Practic, el având doar licenţa C, nu poate antrena decât la nivelul copiilor de la 7 la 10 ani, acolo unde la acest moment lucrează punctual cu jucători legitimaţi Cristina Dorcioman şi Andrei Nilă, pe zona Piteşti. Hotărârea conducerii a fost de a se renunţa la serviciile lor din cauza lipsei de jucători şi de echipă pentru ei. Li s-a spus clar, poate dura o zi, poate dura două, o săptămână, o lună, nu ştim cât, nu s-a pus problema despărţirii definitive. Li s-a comunicat punctual treaba asta. În schimb, din câte am înţeles, Alin Durdun a interpretat-o altfel. Ca drept dovadă, în organigramă el este prins, are contract, este comunicat la federaţie… Noi n-am comunicat la federaţie rezilierea contractului cu Alin Durdun!”, precizează fostul arbitru.

  • Din iulie 2024, ARO va avea toate grupele de copii şi juniori

Corneliu Sorescu a dat asigurări că în următorul sezon competiţional situaţia nu se va repeta. „Începând cu 1 iulie 2024, ARO va avea, pe lângă echipa de seniori, evident, toate grupele de copii şi juniori: U19, U17 – care vor juca în campionatele naţionale organizate de FRF, U15, U12, U11 – care vor juca în campionatele organizate de AJF Argeş şi grupele de copii în Interliga naţională, care este organizată tot de AJF Argeş. Noi am crezut că şi anul ăsta vom avea, dar ne-am trezit fără jucători şi nu ne-am înscris. La momentul în care am stabilit acea asociere cu Dinicu Golescu, noi nu ne-am mai înscris. Am spus de la început la federaţie că nu jucăm cu U19 şi U17 pentru că îi dăm împrumut la CSS Dinicu Golescu, în condiţiile în care nici ei nu aveau jucători suficienţi ca să-şi acopere grupele pe care ei sunt obligaţi, prin structura clubului, să participe în competiţiile organizate de federaţie.”, a încheiat directorul sportiv al clubului ARO.

N. Manole

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!