1.3 C
Campulung Muscel
07/12/2023

Un urs a fost surprins aproape de centrul comunei Bughea de Sus, luni seară

Ieri seară, 2 octombrie 2023, în jurul orei 22.00, un urs şi-a făcut apariţia aproape de centrul comunei Bughea de Sus.

  • Din fericire, de data aceasta, fiind vorba doar de un pui de urs, nu au fost produse pagube

Din declaraţia primarului se pare că a fost vorba de un pui de urs, care a venit să se hrănească cu merele dintr-un pom din spatele unei gospodării. „Este un puiandru, ursul a fost undeva aproape de centrul comunei, pe zona Măgură, pe islazul comunei, în spatele unei gospodării, în jurul orei 22.00-22.30, a fost viceprimarul acolo împreună cu o echipă de jandarmi”, a menţionat primarul comunei, Nicolae Tarbă.

În urma apelului la numărul unic de urgenţă 112, la faţa locului s-a deplasat o echipă de jandarmi împreună cu viceprimarul comunei, Ion Cojocaru. Odată ajunşi, ursul deja dispăruse, fiind speriat de oamenii care l-au observat iniţial. Odată cu apelul, a fost transmis şi un mesaj de alertă prin intermediul aplicaţiei RoAlert. Totodată, din declaraţia edilului comunei, se pare că ar fi vorba de un alt urs faţă de cel care şi-a făcut simţită prezenţa ultima dată pe Mălin. Din fericire, potrivit primarului: „În ultima perioadă nu au mai fost semnalate apariţii ale ursului, înafara celei semnalate în urmă cu o lună. Eu am dat dispoziţii către domnul viceprimar pentru a avea responsabilitatea respectivă, când va fi vreun semnal de alarmă cu privire la apariţia unui urs, acesta să ajungă imediat acolo împreună cu jandarmii”, a transmis edilul comunei, Nicolae Tarbă.

Robert Adrian ŞTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!