3 C
Campulung Muscel
29/11/2023

„Ghiozdanul meu”, în Protoieria Câmpulung Muscel

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințutului Calinic, Sectorul Social Filantropic si de Misiune al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, sub coordonarea P.C. preot Diaconescu Puiu, consilier eparhial, desfășoară proiectul social filantropic ,, Ghiozdanul meu”, inițiat la acest început de an școlar în cele șase protopopiate ale Eparhiei.

  • Caravana social- filantropică a ajuns în comuna argeșeană Lăzărești, aflată în zona de nord a județului Argeș

Prin contribuția preoților și a credincioșilor din parohiile aflate în cuprinsul protopopiatului Câmpulung Muscel, au fost oferite 85 ghiozdane complet echipate cu rechizite școlare, elevilor din cadrul Școlii Gimnaziale Lăzărești.

Acțiunea socială s-a desfășurat în prezența P.C. preot Moșoianu Cristian, Protoiereu al Muscelului, a P. C. preot Vlad Ion, secretarul Protoieriei Câmpulung Muscel, a P. C. preot Arsulescu Sebastian, responsabil cu activitățile sociale și educative la nivel de Protoierie și cu participarea și sprijinul P.C. preot Albu Felix și P. C. preot Geantă Horațiu, de la parohia Lăzărești.

P.C. preot protoiereu Moșoianu Cristian, a transmis binecuvântarea Înaltpreasfințitului Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului și a subliniat importanța activității de învățare din partea elevilor, îndemnându-i pe aceștia la ascultare față de părinți și profesori și la rugăciune zilnică. Pentru a pune în practică aceste îndemnuri, împreună cu elevii beneficiari ai proiectului din fiecare clasă, s-a rostit rugăciunea ,,Tatăl nostru”.

Copii s-au arătat foarte bucuroși și entuziasmați față de darurile primite iar cadrele didactice au subliniat importanța, necesitatea si utilitatea acestui proiect desfăsurat în școlile din cuprinsul eparhiei.

Proiectul are drept scop dorința de a veni în sprijinul elevilor proveniți din familii defavorizate, dar și de a motiva pe cei care au obținut până acum rezultate bune la învățătură.

În zilele următoare caravana socială ,, Ghiozdanul meu” va ajunge și în alte localități ale județului Argeș, Sectorul Social Filantropic și de Misiune al Eparhiei Argeșului și Muscelului fiind pregătit pentru a aduce bucurie elevilor din toate protopopiatele eparhiei.

Scopul acestei acțiuni sociale este de a se diminua abandonul școlar și de a se ușura situația financiară a familiilor care nu au posibilitatea să le ofere copiilor cele necesare pentru desfășurarea procesului educativ.

Sursa text şi foto: Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!